Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A vasutas nyugdíjba vonult

1 305

A vasutasokról legalább annyi vicc kering a közbeszédben, mint a rendőrökről. A vasutas vicces történeteinek is vannak valóságtartalmuk.

Ezek közül leírok egyet ízelítőnek, ami csatlakozik a szegvári emlékekhez. Nosztalgiázzunk együtt.

Egy vasutas dolgozót búcsúztatott az állomásfők Krauzel Gyuszi bácsi (remélem, jól írtam le a nevét) Szegváron, nyugdíjba vonult egy vasutas. Dicsérte a

nyugállományba vonuló férfi pontos, precíz, 40 éven át a vasútnál eltöltött, lelkiismeretes munkáját.

– „… Boldog, örömteli nyugdíjas éveket kívánok neked, nyugdíjba vonuló kedves volt munkatárásunk, hozzá jó egészséget, nyugodt, békés életet, a magam és a még az aktívan dolgozó munkatársaid nevében is.” – fejezte be az állomásfőnök a nyugdíjassá vált búcsúztatását.

Ekkor az ünnepelt szót kért.

– Köszönöm a szép búcsú beszédet az állomásfőnök úrnak. “Én nem tudok olyan szépen fogalmazni, nem tudom megformálni a mondandómat, mint a kedves főnököm. Csak annyit mondok, jó volt köztetek, veletek dolgozni.Egy kérdésem azért lenne, amit, – 40 éven át senkitől sem mertem megkérdezni. Most, hogy már nyugdíjas vagyok, tisztelettel szeretném feltenni azt a bizonyos kérdést:”

– Kérdezzél nyugodtan – biztatta az állomásfőnök.

“Főnök úr. hogy is fejezzem ki magam? Szóval, negyven éven át kopogtattam a vagonok kerekeit és a síneket kalapáccsal ütögettem. Legyen szíves már megmondani, ezt miért kellett csinálnom, ennek mi volt a célja, vagy az értelme? Ezt nekem, eddig soha nem mondta meg senki. Megkérdezni, viszont szégyelltem”.

Az állomásfőnök feltalálta magát:

– Látod, öreg barátom, ezért szerettünk téged, mert olyan kedvesen vicces vagy, még most is, amikor nyugdíjba készülsz. Tartson meg a Jóisten, még sokáig, hogy mindig ilyen humoros maradj világ életedben.

Azt már nem merte megmondani állomásfőnök, hogy kérdése őszinte volt, nem viccből kérdezte meg.

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató