Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Magyar

Kedves leendő Vendégünk!

Abban a reményben köszöntjük Önt itt és most írásban, hogy hamarosan személyesen is üdvözölhetjük kedves, vendégszerető falunkban, Szegváron.
„Vajon mit tudnak a szegváriak nekem megmutatni?” –kérdezi Ön most bizonyára.
Hát hegyeket, tengerpartot, idegen tájak egzotikus növényeit és állatait, ötcsillagos szállodákat nem, mert ezek nincsenek nekünk.
De van alföldünk minden szépségével, folyócskáival, kis tavaival, fasoraival, ligetes rétjeivel, kiváló horgászati és vadászati lehetőségeivel. Teljes szépségében látható nálunk a barokk stílusban épült vármegyeház, amely 1776-tól 1883-ig adott otthont a megyei közgyűlésnek.
Szintén barokk stílusú a több, mint 250 éves helyi katolikus templom, míg a falumúzeum a XVIII. századi sóház épületében kapott helyet.
A XIX. század közepén épült szélmalmunk belső felszerelése szinte hiánytalan, ma kiállítóhelyként működik.
A főutcán magánerőből létrehozott és fenntartott babamúzeum várja a betérőket.
A községben még ma is szép számmal találhatók „napsugaras” házvégek, egész utcarészletek, melyek az alföldi népi építészet remekei.
Mi, szegváriak büszkék vagyunk e helyre, ahol az első embercsoportok bizonyítottan több, mint hétezer éve telepedtek meg, amely a régészek számára kincsesbánya, de hangulatos, kellemes órákat, napokat tölthet itt az idelátogató kedves vendég is. Jó közérzetéhez színvonalas panziónk vagy vendégszerető falusi vendégházaink szolgáltatásai is hozzájárulhatnak.
Jó szívvel hívunk és várunk mindenkit, aki számára kedves lehet az itt élők vendégszeretete, a föld közelsége, a múlt egyszerű, de páratlan emlékei, kedves falunk sajátos, barátságos légköre.
Jöjjön el, és hozza magával családját, barátait!
Viszontlátásra Szegváron!

Szenczi Sándorné polgármester

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató