Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Hurrá, nyaraltunk!

2 342

A képviselő-testület Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága vállalta fel 2000-ben, hogy megköszönje azoknak a szervezőknek, segítőknek a munkáját, akik a nyár folyamán gondoskodtak a szegvári gyerekek, valamint felnőttek szabadidejének hasznos eltöltéséről.
A hagyományokhoz híven az idén is összegyűltünk november 20-án a Művelődési Házban. 
Az alpolgármester, a képviselő-testület és a bizottságok tagjai jelenlétében megköszöntük valamennyi tábor, nyári program szervezőnek a lelkes, segítőkész munkáját. Elmondtuk, hogy kevés község, sőt város büszkélkedhet ennyi nyári programmal és táborral. Kb. 100 fő fáradozott azon, hogy élményekkel gazdagodva teljenek el a nyár napjai.
A horgásztábor június legvégén közel 100, 3-8. osztályos diáknak adott öt napig programot. Ez a tábor már 6 éve működik nagy hagyománnyal és sikerrel. A programban a horgászással kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása volt az elsődleges. Ezek mellett kirándultak a szentesi Tűzoltó Laktanyába, majd a strandra, volt horgászverseny, számháború és nem maradhatott el a záró tábortűz és szalonnasütés sem. A tábor megvalósítását a Lándor-tavi egyesület és magánszemélyek támogatják.
Szervezők: Agócs Emília, Buza Anett, Tóth Péterné, Tóth Péter, Vigh Attila, Jeneiné Lucz Mária, Halász Ottóné, Tégla Katalin, Vass Tibor, Szabóné Gyermán Erika, Vighné Németh Ildikó, Rozgonyi Zoltán, Vassné Agócs Ilona, Huszka Lászlóné, Bari Tiborné, Laskovicsné Ágoston Sarolta, Piti Zoltán, Kukovecz Zoltán, Lukács Istvánné.
A Katolikus Kör alkotótábora 5 éve indult, ahol évről-évre népszerűbbek a kézműves foglalkozások. Az idén szövés, hímzés, makramézás, horgolás, gyöngyfűzés, papírmunkák, kosárfonás, üvegfestés, bábkészítés, agyagozás, kőfaragó bemutató, sakkozás és egyéb játékok színesítették a közös programot. Az öt nap alatt 84 gyerek alkotott együtt önfeledten és 40 felnőtt segített nekik, gondoskodott az ellátásukról. A hetet jó hangulatú szalonnasütés zárta. A programot a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium is támogatta.
Szervezők: Mihály Károlyné, Szarvas János, Rozgonyi Mária, Madaras Mihályné, Rozgonyi Pál, Dr. Agócs Lászlóné, Seres Julianna, Halálné Bálint Eleonóra, Szabó Judit, Piti Magdolna, Bovatsek Dezsőné, Bovatsek Dezső, Piti Magdolna, Ráczné Purgel Ilona.
Mátrafüredi táborban 25 felső tagozatos gyermek nyaralhatott. Megismerkedtek a környék nevezetességeivel, megmászták a Mátra több hegyét, többek között a mátrafüredi kilátóhoz és a Kékes tetőre gyalogoltak el. Kisvasúttal Gyöngyösre utaztak megnézni a Mátra Múzeumot (benne a kis mamut csontvázát). Voltak Parádon a Kocsimúzeumban, strandoltak Bükkszéken, tanulmányozták az “egri csillagok” színhelyét. A költségek kímélése érdekében az itthonról vitt alapanyagokból a felnőtt kísérők főztek, gondoskodtak az ennivalóról. A költségek egy részét az őszi jótékonysági bál hasznából fedezték.
Szervezők: Buza Anett, Tóth Péterné, Agócs Emília, Vassné Agócs Ilona. Segített az ellátásban Bereczki Dezső buszsofőr és Kosztolányi Sándorné szülő is.
Telkibánya – kék túra természetjáró táborban 38 gyermek és 6 felnőtt táborozott a régi iskolából átalakított turistaszállóban. Megnéztük a felújított fűzérradványi Károlyi-kastélyt és a fűzéri várat, kvarckristályokat gyűjtöttünk. Kassára kirándultunk vonattal, ahol a gótikus dómot, az altemplomban nyugvó Rákóczi-család szarkofágjait, és a zenélő szökőkutat néztük meg. Voltunk Boldogkőváron, Szerencsen a csokoládégyárban és Sárospatakon. Hazafelé megálltunk Abádszalókon strandolni a Tizsa-tóban.
A tábort támogatta a szegvári Vállalkozók Bizottsága, a Csongrád megyei Közgyűlés Oktatási és Ifjúsági Bizottsága.
Szervezők: Orvosné Jaksa Mária, Vassné Agócs Ilona, Vass Tibor, Lukács Istvánné, Gyömbér Ferencné, Lukács István.
Lewin Brzeskiben 36 fiatal töltött egy hetet. A mindent felülmúló szokásos lengyel vendégszeretetben volt részük a kiutazóknak. A programokat az ottani iskola vezetői és a családok szervezték, volt vetélkedő, kirándulás, hegymászás, sportolás. A szegváriak magyar táncokat, népdalokat tanítottak a lengyel barátaiknak. A kedves emlékek kitartanak jövő nyárig, amikor is Szegváron láthatjuk őket vendégül. Az út költségéhez a gyerekek fejenként 5000 Ft-ja mellett az önkormányzat járult hozzá, valamint a jótékonysági bál hasznából is jutott erre az útra. 
Szervezők: Bárány Ernőné, Tóth Lászlóné, Rozgonyiné Szabó Mária, Balogh Ágnes, Szabóné Gyermán Erika, Szűcs György.
Nyári varázs programsorozatban a könyvtárban kézműves foglalkozásain és a Művelődési Ház kirándulásain, szabadidős programjain lehetett hasznosan eltölteni a nyári szünet egy részét. A könyvtárban minden héten egy alkalommal a szorgos kis kezek sokasága (alkalmanként 20-30 gyerek) fűzte a gyöngyöt. A Belevaló Klub középiskolásai, a számítógépes klub és a Csóróbringások közreműködésével kirándulásokat szerveztek, pl. a Kőröstorokba. Ezek közül kiemelkedett a hátrányos helyzetű gyerekek tábora Kisgyőrben. Innen Miskolctapolcára, Lillafüredre, a környék hegyeire kirándultak. Közös főzések, esti gitározások színesítették a programot, ahol 26 gyerek vett részt. A tábort a Mobilitás Alapítvány és a Szegvári Polgárőrség támogatta.
Szervezők: Kovács Ildikó, Nagy Sándorné, Kerekesné Bovatsek Ágnes, Kosztolányi Sándorné, Molnárné Szűcs Melinda, Számítógépes klub, Belevaló Klub, Csóróbringások Klubja, Nagy Sándor, Bugyi Imre, Kulbert György. 
Lovastábor programjában is részt vehettek szegvári gyerekek Mindszenten Mihály János lovastanyáján.
Szervező: Bárány Brigitta.
Falunapok is sok programot kínált gyereknek és felnőttnek egyaránt, a nagyközség képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának szervezésében. A helyi és vidéki előadók, kézművesek szórakoztatták, foglalkoztatták a közönséget, amelynek tetőpontján a tűzijátékban gyönyörködhettünk.
Szervezők: Szenczi Sándorné, Gyömbér Ferencné, Lukács Istvánné, Kovács Ildikó, Nagy Sándorné, Bugyi Csaba, Bugyi János, Kútvölgyi Csaba, Piros Attila, Gila Antalné, Ráczné Purgel Ilona, Bóka Zoltán, Lévai Györgyné, Kosztolányi Sándorné, Gyermán Krisztián.
Kívánunk minden szervezőnek a jövő évre is jó egészséget, erőt, kitartást, hogy hasonló programokat kínálhassunk a gyerekeknek és a lakosságnak a 2004-es évben is.

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató