Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Lengyelországban jártunk

2 114

Augusztus 3-10-ig Lewin Brzeskyben jártunk . A lengyel barátaink meghívására egy hetet töltöttünk testvértelepülésünkön. Szegvárról 36 gyermek, 6 fő pedagógus, 6 fő önkormányzati képviselő , Szűcs Györgyné, Miska Antoni Winczenty tolmács és két sofőr indult el Lewinbe, hogy ismét találkozhassunk barátainkkal. Kedves fogadtatásban volt részünk. A gyerekeket családoknál szállásolták el, minket pedig egy szép kastélyban helyeztek el. Minden nap kiváló programokat szerveztek nekünk. Voltunk Wieliczkában a sóbányában, a Szudétákban, Tarnowszkije Goryben az ezüst bányában. Megnéztük Krakkó belvárosát. Elvittek bennünket élményfürdőbe. Jártunk Skorogosczban egy farmon, ott kocsikáztunk. Voltunk Brzegben, Opoléban az állatkertben. Meghívást kaptunk az opolei rádióba. Jártunk a lewini Rehabilitációs Központban, ahol az értelmi fogyatékosok által készült munkákat tekintettük meg. Ellátogattunk a lewini gimnáziumba és az általános iskolába is. Nagyon sok kulturális és sport versenyt szerveztek a gyerekek számára. Nem maradhatott el a diszkó sem. Gyönyörű volt a 10 éves jubileumi ünnepség, melyet a gimnáziumban tartottak meg. A lewini polgármester asszony és Gémes László polgármester úr beszélt az elmúlt 10 évről, az akkori árvízről, a testvér települési kapcsolat kialakulásáról. Csodálatos volt az ünnepi műsor, melyet a lewini és a szegvári gyerekek adtak elő. A szegvári Dobbantó néptáncos gyerekek itt is nagy sikert arattak.
A két település további együttműködése érdekében történtek tárgyalások az egy hét folyamán. Azóta már polgármester urunk ismét felkereste a lewini barátainkat. Egy projektet dolgoznak ki, s ezáltal lehetőség nyílik egy európai uniós pályázat beadására.
Megköszönöm valamennyiünk nevében ezt a felejthetetlen utat, melyben részünk volt. Köszönjük az Önkormányzatnak, hogy anyagilag támogatta a szegváriak kiutazását. Bízunk abban, hogy ez az együttműködés még tovább gyümölcsözik. Novemberben a lewini önkormányzati delegáció tagjai látogatnak el hozzánk élükön a polgármester asszonnyal. Szeretettel várjuk őket.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató