Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

30 éves a Díszítőművész Szakkör

2 334

A falunapok keretén belül csodálatos élményben volt részünk , melyet a Díszítőművész szakkör tagjainak köszönhetünk. Szebbnél-szebb munkákat állítottak ki, mutattak be a nagyközönségnek. Rengetegen megnézték a kiállítást, még a Forray Máté Általános iskola diákjai is megtekinthették, ugyanis meghosszabbították a kiállítás idejét. A sok Szegvárról elszármazott ember is megcsodálhatta a különböző hímzésfajtákat.
Községünkben 1977-ben kezdte meg működését a szakkör, 26 érdeklődő, ügyes kezű asszonnyal. 30 év alatt 48-50 személy ismerkedett meg a népművészet szépségeivel. Hazánk tájegységeinek hímzésfajtáit és azok öltéstechnikáját nagy lelkesedéssel sajátították el.
Kirándulások alkalmával céljuk a közösség összetartozásának erősítése, a hímzésfajták származási helyével való ismerkedés volt. Jelenleg több szakkörrel tartanak fenn szoros kapcsolatot. A szakkör vezetője Bovatsek Dezsőné Erzsike néni, aki nagy odaadással, szakértelemmel , kellő odafigyeléssel segíti elsajátítani az öltéstípusokat. Több éven keresztül férje Dezső bácsi segít a terítők drukkolásában. Együtt vezetik a szakkört valamennyi tag megelégedésére.
Munkájukat helyi, megyei és országos kiállításokon mutatják be. Sok zsürizett darabbal gazdagították szakkörük hírnevét. Oklevelekkel, tárgyjutalmakkal ismerték el munkájukat.
Erzsike néni Szegvár díszpolgára kitüntetésben is részesült, amelyhez nagyban hozzájárult a több évtizedes Díszítőművész szakköri tevékenysége is. Az idei falunapon Gémes László polgármester úrtól vehette át a 30 éves munkájáért szóló elismerő oklevelet, melyet a nagyközség képviselő-testülete ítélt oda. Szívből gratulálunk és jó egészséget kívánunk Bovatsek Dezsőné Erzsike néninek , párjának Dezső bácsinak, valamint a szakkör valamennyi tagjának. Szeretnénk, ha még sokáig öltögetnék a tiszta forrásból eredő párnákat, terítőket és szövögetnék a höveji pókokat.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató