Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Művelődési Ház 2005. márciusi programja

828

– Március 7. 13.30 órakor: Területi mesevetélkedő
– Március 7. 17 óra: a Turizmus Egyesület közgyűlése
– Március 11. 11 óra: Iskolai ünnepség
– Március 12-13.: Kistérségi szomszédolás a civil szervezetek bevonásával a kistérségi együttműködés elősegítése céljából.

– Ezúton meghívjuk Önt, mint Civil Szervezetük képviselőjét a 2005. március 12-13-án magrendezésre kerülő Kistérségi Szomszédolásra
melynek célja a szentesi, mindszenti, szegvári, nagytőkei, eperjesi, fábiánsebestyéni, árpádhalmi, nagymágocsi, derekegyházi civil élet és a kistérségi együttműködés lehetőségeinek megismerése.
A program a körúton résztvevők számára ingyenes, de a programot csak kellő részvétel mellett tartjuk meg. Egy 36 személyes buszt indítunk, amellyel körbejárjuk kistérségünket.
A program kezdete 2005. március 12. 9.30 perc Eperjes, a program vége 2005. március 13. Nagytőke kora este.
Március 12-én szállás lehetőséget a mindszenti önkormányzat vendégházában biztosítunk, az azt igénylőknek. 

– A Közösségfejlesztők Országos Egyesülete által támogatott és a Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztők Egyesülete szervezésében zajló két napos program azt a célt kívánja szolgálni, hogy minél teljesebben megismerjük a Kurca- Kórógy kistérség civil életét. 
E cél elérése érdekében kérjük, hogy az Ön településén is legyen tájékoztatás az ottani civil szervezetek és szerveződések működéséről és állapotáról. Feltétlenül szükséges az, hogy egy-egy községi képviselő áttekintse és elmondja a civil életforma helyzetét. Ezáltal ismerhetjük meg azt a vázat, amelyre a kistérségi együttműködés és közös cselekvés építhető. Mindez segítség lehet ahhoz, hogy az adott lakóhelyen élő emberek tovább gondolják helyi civil létüket és lehetőségeit is. Kérjük, hogy a helyi rendezők hívják meg a helyi civil szervezeteket, illetve a szerveződéseket a településen zajló eseményre. Úgy gondoljuk, hogy a kistérségi együttműködésben részt venni kívánók szívesen fogadják azt a lehetőséget, hogy kétnapos, az egymás megismerését segítő úton részt vesznek. Március 12-13-án 36 személyes busz áll rendelkezésünkre, amely segítségével meglátogatjuk egymást. A részvétel ingyenes, az étkezések és a szállás költségeit az Országos Egyesület állja.
Természetesen ezt a lehetőséget komoly szándékú egyesületek és képviselőik nem hagyhatják ki. Mindez azt a felelősséget is maga után vonja, hogy a felajánlást komolyan vegyük és hogy a körutazáson résztvevők valóban reprezentálják valamennyi térségi település civil életét. A programot a mellékletben elküldjük, a városi és a községi programok nyitottak éppen ezért szeretnénk, hogy az adott településen lévő programon minél több helyi civil szervezet és szerveződés vegyen részt. Közös érdekünk ez. Mindannyiunk számára fontos, hogy a szomszédolás végére a kistérségi civil együttműködés létrehozásának lépéseit is meghatározzuk. Tehát amennyiben egyetértés mutatkozik e két nap alatt, megfogalmazzuk az együttműködés kereteit, rendjét és a kistérségi civil élet fejlesztésének irányait.
Komoly, gondolkodó, aktív és együttműködő részvételre hívjuk a szervezetek képviselőit. A program során írásos formában is javaslatokat terjesztünk elő, konkrétan az általunk közösen létrehozandó kistérségi Civil Tanácsról, illetve a kistérségi Civil TV működéséről.( A körút alkalmával előterjesztjük a március 25-27-ei újabb kunbábonyi kistérségi civil képzés munkatervét, amely további 22 fő ingyenes civil felkészülését tudja szolgálni.)

– Március 14. 14 óra: játékos történelmi vetélkedő nem csak gyermekeknek az Ifjúsági Műhely szervezésében. Jelentkezni lehet a Művelődési Házban Kovács Ildikónál március 11-ig 4 fős csapatokkal. 

– Meghívó a szegvári és Szegvár környéki amatőr alkotók II. bemutatkozása 4. kiállításának megnyitójára 2005. március 14-én 16 órára a Művelődési Ház Napfény Galériájába. 
Bemutatkozik: Banga Sándorné agyag figuráival, Losonczi János fafaragással, a tömörkényi Rózsafüzér Szociális Otthon lakói kézműves alkotásokkal és Vágó László festményekkel.
Önt is szeretettel várjuk.

– Március 15.: Zárva 
– Március 19. 9 óra ( szombat): új időpontban a Játszóklub
– Március 22. 17 óra: Közösségfejlesztés
– Március 24-29.: Tavaszi Varázs, azaz tavaszi szüneti programok a Művelődési Házban és a Könyvtárban (részletek a plakátokon láthatóak).
– Március 26. 20 óra: Deák Bill koncert Mindszenten a Tisza Művelődési Házban.
– Március 27.: Húsvéti Bál Joó Ferenc zenekara közreműködésével.
– Március 28. 17 óra: batyus Húsvéti vetélkedő mindenkinek, aki szereti a vidámságot.

– Kiránduljon velünk Horvátországba (Plitvicei tavak), Szlovéniába 2005. április 13-18 között! Útvonal: Mindszent – Szeged – Letenye – Karlovac – Plitvice – Metlika – Zsuzsemberk – Bohinj – Bled – Vintgar-szoros – Vrata-völgy – Kranjska Gora – Posztojna – Ljubljana.
Szállás: Bohinj Panzió (2 ágyas, tus, WC-s szobákban).
Részvételi díj: felnőtt: 33500 Ft fő (utazás, biztosítás, szállás, ellátás: reggeli és vacsora) + kb. 50 euro/fő (belépő). Gyermek: 29700 Ft / fő + kb. 30 / fő.
Utazás: légkondicionált luxusbusszal.
Érdeklődni és jelentkezni lehet: Kovács Ildikónál. Telefon: (63)364-816, vagy a szegvarekimuv@freemail.hu  címen.
Jelentkezési határidő: 2005. március 20. (Foglaló: 5000 Ft / fő)
Fizetési határidő: 2005. április 5.
A kirándulás minimum 30 fő jelentkezése esetén indul.

– Az Operaház Fantomja mű előadásra Budapestre 2005. április 30-án szervezünk csoportot. Érdeklődni lehet a Művelődési Házban .

– Hamarosan megjelenik a hivatalos műsora a Szegedi Szabadtéri Játékoknak. Ebben az esztendőben is igény szerint szervezünk buszos színházlátogatást, és lehet a Művelődési Házon keresztül jegyet rendelni a meghirdetett előadásokra.

– A Fővárosi Operettszínházban a Rómeó és Júlia című francia eredetű musical megtekintésére indítunk utat. Érdeklődni és jelentkezni a Művelődési Házban lehet.

– Színjátszó felnőttek figyelem!
A foglalkozásokat heti rendszerességgel hétfőn 19 órakor a Művelődési Házban tartják.

– Új időpontban a játszóklub!
Minden „A” héten szombaton 9 órától. A foglalkozásokat Molnárné Szűcs Melinda vezeti. Külön nagy szeretettel várjuk az elmúlt nyáron az Ugri – bugri Játszótáborban részt vett gyermekeket és felnőtteket.

– Már bizonyára Ön is tudja, hogy új szolgáltatás indult 2004-ben a Művelődési Házban és a Községi Könyvtárban!
eMagyarország pont létesült intézményünkben az Informatikai Minisztérium támogatásával.
Érdeklődjön személyesen a lehetőségekről! Kérjük, hogy óvja a berendezéseket, s erre figyelmeztesse társait is!
Az “eMagyarország Pontok” pályázaton ezt a két számítógépet, és ezt a multifunkciós nyomtatót nyertük az Internet-hozzáférés bővítésére.
Az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal kötött támogatási szerződés alapján szolgáltatások térítési díjai a következők:
– internet használat: 100 Ft / óra
– géphasználat: 100 Ft / óra
– szkennelés: 50 Ft / oldal
– nyomtatás, fekete-fehér: 50 Ft / oldal
– nyomtatás, színes: 80 Ft / oldal
– faxolás: 50 Ft / oldal
– fénymásolás, egyoldalas: 50 Ft / oldal
– fénymásolás, kétoldalas: 80 Ft / lap

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 
Érdeklődjenek személyesen, vagy a (63)364-816-os telefonon, mely most már üzenetrögzítőként és fax-készülékként is működik. A művelődési Ház e-mail címe: szegvarekimuv@freemail.hu

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató