Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Művelődési Ház hírei, áprilisi programajánlata

1 890

A Művelődési Ház 2007. márciusi programjairól néhány gondolatban:

– Március 4. Téltemetés-tavaszköszöntés néphagyomány felelevenítése a kisze-baba készítő műhelyben 2 órától és a szegvári lótulajdonosok, Bihari Mátyás, Gajda László, Magyar Pál, Obrátka Mihály valamint a Mihály János vezette Lovas túracsapat közreműködésével. A levonulást a szegvári Önkéntes Tűzoltó, a szegvári Horgász Egyesület, valamint a Polgárőr Egyesület tagjai segítették. A látványos felvonulásra, ami a művelődési háztól a Kórógy-tóig tartott sokan érkeztek családjukkal Mindszentről, és a helyieken kívül Budapestről is. Köszönjük szépen a közreműködőknek.
A programsorozatot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja.

– Március 6-án vendégünk volt a „Tudományok testközelben” előadássorozat keretében Dr. Trogmayer Ottó, a szegedi Móra Ferenc Múzeum nyugalmazott igazgatója, aki a régészetről tartott előadást. A beszélgetést Szűcs Árpád festőművész vezette.

– Március 10-én 17.30 órától az Alapfokú Művészeti Iskola 10 éves jubileumi műsorát láthattuk , hallhattuk zenében, táncban, alkotásokban. Boldog születésnapot kívánunk! 

– Március 11-én Eszterlánc programsorozatunk keretében vendégünk volt Dorogi Zsuzsa hangterapeuta. Dorogi Zsuzsa a Kecskeméti Tanítóképző Főiskola ének tanára. Gitárjával, és különböző hangkeltő eszközökkel, de leginkábban különleges hangjával, gondolataival gyógyítja a lelket. Legközelebb április 14-15-ei hétvégén találkozhatunk vele a Művelődési Házban. Részletek a plakátokon lesznek olvashatóak.
A programsorozatot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja.

– Március 13. 17 órakor volt a Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztők Egyesülete közgyűlése. Megtisztelte jelenlétével Dr. Vercseg Ilona az estét.

– Március 15. 14.30 órakor játékos történelmi vetélkedőn vehettek részt az érdeklődők a Művelődési Házban. Az izgalmas vetélkedésen próbára tettük a csapatok kreativitását, leleményességét, és a történelmi események ismeretét is megcsillogtathatták a kicsik és a nagyok.

– Március 15. 17 órától órától zajlott az Én ezt tudom alkotói pályázat III. bemutatója – Festmények címmel. A kiállítást megnyitotta: Krasznai János szobrászművész. A kiállításon az alábbi alkotók mutatkoztak be: Török Imréné, Kiss Anikó, K. Szabóné Licsicsányi Rózsa, Vágó László, Andrikó Istvánné, Kispálné Fejes Erzsébet, Szanyiné Katona Ági, Vecseri Lászlóné, Dr. Apró Ferencné, Nagyné Szabó Ili, Rónyai Ágnes, Zsótér Istvánné Hegedűs Rozália, Pálinkó Dezső, Horváth Erna, Szabó János, Törökné Ágoston Margit, Gasztány Ludmilla, Szanyiné Katona Ági.

– Március 27-én 17 órakor „Tudományok testközelben” sorozatban Dr. Szónoky Miklós geológus professzor (Szegedi Egyetem) tartott nagyon érdekes előadást, és rendezett kiállítást gyűjteményéből.
A programsorozatot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja.

– Március 18-án Vass Márti vezetésével ovis modern tánc klub indult. A foglalkozások vasárnaponként 15 órától a Művelődési Házban zajlanak. A szülők kezdeményezésére felnőtt csoport is indul. Érdeklődni vasárnaponként 15 órától lehet személyesen Vass Mártinál, vagy a szegvarekimuv@frreemail.hu címen.

– Április 1-jén Húsvéti hímes tojás kiállítást nyílt a Jeles napok a néphagyományokban programsorozat keretében. A kiállításon Kósa Lajosné mindszenti festő, Danicskáné Cserna Piroska, az „ifjú népművész” cím tulajdonosa, tojásírókázó, és Kovácsné Bíró Ildikó kézműves, tojásfestő alkotásait tekintheti meg az érdeklődő. 
A megnyitón az Életmód klub hús nélküli húsvéti finomságait kóstolhattuk meg. Az alkotók segítségével elsajátíthatták a tojásírás, a húsvéti kalács készítést a Szép Öregkor nyugdíjas klub tagjaitól, a csuhé nyúl és a tojásberzselés technikáját pedig a belevaló klub tagjai tanították. 
A programsorozatot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja

– Április 1. 18 órától a „Nem áprilisi tréfa, avagy pótszilveszter” címmel a vidám színházi esten a Tűzköves Színjátszó csoport két darabot mutatott be. Az első Rejtő Jenő: Herkules bonbon, a második pedig a Lónak vélt menyasszony című darab.

2007. áprilisi programajánlat:

– Április 2-14 . Húsvéti kiállítás és vásár.
– Április 4. Utazás Budapestre a Madách Színházba.
– Április 6. 10 óra A Belevaló Klub húsvéti játszóháza.
– Április 11. Színházlátogatás Budapesten.
– Április 14. Tavaszköszöntő Bálat szervezünk közkívánatra, a Művelődési Házban 2007. április 14-én 19 órakor a vajdasági Martonosi Révész együttes közreműködésével, akik a lakodalmas zenekarok versenyének szentesi elődöntőjén elsők lettek!
A programban gyermekfellépők szerepelnek. A vacsora: sültek és sütemény. A részvételi díj: felnőtt 2500 Ft, gyermek 2000 Ft. Jegyelővétel és helyfoglalás korlátozott számban a szegvári Művelődési Házban vagy a (30)912-0976 telefonszámon. 
– Április 14-15. Eszterlánc program: Dorogi Zsuzsa spirituális hangterapeuta Bejelentkezni a művelődési Házban, lehet.
– Április 17. 17 óra Én ezt tudom alkotói pályázat: fotók.
– Április 21. 19 óra A nyolcadikosok vizsgabálja.
– Április 29. Eszterlánc programok.
– Május 1. Majális. Részletek a plakátokon.

Figyelem!
Az Operaházba szervezünk kirándulást, egyenlőre még üres helyekkel.

A nyári Szegedi Szabadtéri játékokra még lehet jelentkezni a jegyárak befizetésével a művelődési házban (a Macskák című musical, a Rudolf című musical, a Marica grófnő című operett, a török tánc show, a Bánk bán című előadás).

Vegyék igénybe szolgáltatásainkat, rendezzék a Művelődési Házban családi eseményeiket. Igényeljék asztalainkat, székeinket rendezvényeikre!

A Művelődési Ház ÚJ nyitva tartása:

– Hétfő: 14- 20 óráig
– Kedd: 11-20 óráig
– Szerda: 14-20 óráig
– Csütörtök: 14-20 óráig
– Péntek: 14-20 óráig
– Szombat: 10-12 óráig.
– Vasárnap: 15-20 óráig

A hivatalos nyitva tartástól eltérni csak a Művelődési Ház munkatársaival egyeztetve lehet. Kérjük szíves megértését!

2006-ban – mint már bizonyára tudják – Teleház létesült a Művelődési Házban a Kurca-Völgye Egyesület és a Fiatal Gazdák Országos Szövetsége közreműködésével. Az eMagyarország pont bővült ki gépekkel és szolgáltatásokkal.
Érdeklődjön személyesen a lehetőségekről! Kérjük, hogy óvja a berendezéseket, s erre figyelmeztesse társait is! A Művelődési Ház nyitva tartási idejében vehetik igénybe szolgáltatásainkat!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 
Érdeklődjenek személyesen, vagy a (63)364-816-os telefonon, mely üzenetrögzítőként és fax-készülékként is működik. A Művelődési Ház e-mail címe: szegvarekimuv@freemail.hu.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató