Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Művelődési Ház hírei, programajánlatai

2 510

Hírek

– Július 6-án színházbusz indult a Szegedi Szabadtéri játékok Macskák című musicaljének megtekintésére. Szegvárról és Mindszentről csoportszervezéssel 100 érdeklődő tekinthette meg a nagysikerű előadást.

– Július 8-13-ig a KÁVA Kulturális Műhely színész-dráma tábora zajlott Mindszenten. Egy napot Szegvár megismerésével töltöttek a tábor 11-15 éves lakói. Megtekintették a Falumúzeumot, megkóstolták Teri néni kemencében sült pogácsáját, és a Művelődési Házban megtekinthették egy másik előadó-művészeti ág, a Durbincs Bábcsoport 10 éves születésnapi kiállítását. A Belevaló Klub tagjai pedig hagyományőrző kézműves foglalkozásokkal kedveskedtek az érdeklődőknek. Számunkra azért is érdekes ez a tábor, mert az ősszel már nyolc éve megrendezésre kerülő Drogellenes és egészségmegőrző programsorozaton a KÁVA Kulturális Műhely tagjai rendszeresen komplex drámafoglalkozásokat tartanak a felső tagozatos tanulóknak. Ebben az esztendőben viszont még táborozni is ide szerettek volna jönni Szegvárra, de jelenleg nincs turistaszállás lehetőség településünkön, ezért szerveztük meg a tábort a szomszédos Mindszenten. Köszönjük a segítséget a szegváriaknak és Mihály János lovascsapatának.

– Július 9-13-ig tánctábor (hastánc, modern tánc) zajlott egy héten keresztül a Művelődési Házban. Megtelt zenével, nyüzsgéssel újra a nagyterem. Főleg picinyekből álló tánctábor lakóit Kulbertné Fúvó Andrea, Szabó Zsanett és Mariann tanította a mozdulat művészetére. A gyermekek annyira lelkesek voltak, hogy a tábor végére két koreográfiát is bemutathattak a szülőknek, hozzátartozóknak. Egy modern tánc és egy hastánc koreográfiát tanultak meg az öt nap alatt. A nagy kedvenc a hastánc lett, így az érdeklődők számára Kulbertné Fúvó Andrea Ízisz hastánc csoportjának vasárnapi próbáin van lehetősége továbbismerkedni a keleti kultúrával. A bemutató végén a gyermekek és a bátor szülők hastánc házban ismerkedhettek meg a fátyol tánc alapjaival.

– Július 16-20 között már negyedik alkalommal Ugri-Bugri játszótábort szerveztünk 6-12 évesek számára a Belevaló Klub tagjainak közreműködésével. Ebben az esztendőben Dzsungel Könyve keretjátékkal. A tábort a Belevaló Klub bonyolította le nagy lelkesedéssel. 60 gyermek lakta be a Művelődési Ház nagytermét. Négy kis dzsungel jött létre. Nap, mint nap találkozhattunk Akelával és az ő kisfarkasaival, Baluval és a medvebocsokkal, Sír kánnal és a tigrisekkel, valamint Kával és a sziszegő kígyókkal. Hatvan gyermek vetette bele magát a dzsungel rejtelmeibe. Banka Ágnes, Szécsényi Ági, Kosztolányi Sándorné, Molnárné Szűcs Melinda, Huszka Anita, Ágoston Kristóf, Rehák Réka és Kosztolányi Konrád tervezték meg és bonyolították le a tábori programokat. Természetesen Maugli és Bagira sem maradhatott ki a táborból. Köszönjük a szülők önzetlen segítségét, a sok természetbeni támogatást is. Nélkülük sem tudtuk volna megvalósítani elképzeléseinket. A fődekoratőrök Banka Ági és Ágoston Kristóf voltak.

Az Ugri-bugri játszótáborban
(Fotó: Kovács Ildikó)
Az Ugri-bugri játszótáborban
(Fotó: Kovács Ildikó)
Az Ugri-bugri játszótáborban
(Fotó: Kovács Ildikó)
Az Ugri-bugri játszótáborban
(Fotó: Kovács Ildikó)

– Július 28-án a Belevaló Klub tagsága Csorba Gyula főszervező meghívására közreműködött Taliándörögdön a Művészetek Völgyének rendezvénysorozatán Szegvár kulturális küldöttségében kézműves játszóházat tartva. A klub még két napot töltött el a Taliándörögdiek vendégszeretetét élvezve sátortáborban. „Cimbi” főszervező a segítségünket kérte néhány programjához. S ebben örömmel működtünk közre. Lehetőségünk volt belepillantani a Művészetek Völgye izgalmas világába. Köszönjük a lehetőség megteremtését.

Augusztusi programok

– Augusztus 3-9. Zárva tartás. Nyitás augusztus 10-én 14 órakor. Kérjük szíves megértését.

– Augusztus 11-én kirándulást szervezünk a Repülőnapra, Kecskemétre. Érdeklődni és jegyet rendelni a Művelődési Házban lehet.

– Kirándulás a Debreceni Virágkarneválra augusztus 20-án. Program: délelőtt megnézzük a kocsik felvonulását, séta a városban, állatkert, vidámpark, kirakodóvásár megtekintése. Este, hazafelé jövet tűzijáték. Indulás reggel 4 órakor. Útiköltség 3200 Ft. Jelentkezés a (30)912-0976-os számon, illetve a szegvarekimuv@freemail.hu címen.

– Bevásárló út Szabadkára és kirándulás a palicsi állatkertbe 2007. augusztus 12-én (vasárnap). Indulás 6 óra 15 perckor. Útiköltség 2000 Ft. Állatkerti belépővel a felnőtt 2800 Ft, gyermek 2500 Ft.

– Kirándulás a Garda-tóhoz Olaszországba 2007. október 19-22. Utazás légkondicionált luxusbusszal. Szállás 2-3-4 ágyas (tus/WC-s) szobák. Ellátás: reggeli. Részvételi díj 50 EUR + 18500 Ft / fő (utazás, ellátás, biztosítás) + kb. 15 EUR belépők. Program: Trieszt Miramare kastély, Verona, Sirmione stb. Jelentkezési határidő: 2007. október 5. (Foglaló: 5000 Ft / fő) Fizetési határidő: 2007. október 10. A kirándulás minimum 30 fő jelentkezése esetén valósul meg!

Szeptemberi előzetes

– Szeptember 1. Lecsófőző Fesztivál Szentesen, ahol a Belevaló Klub közreműködik.
– Szeptember 8. Elszármazottak Találkozója

Vegyék igénybe szolgáltatásainkat, rendezzék a Művelődési Házban családi eseményeiket. Igényeljék asztalainkat, székeinket rendezvényeikre!

A Művelődési Ház ÚJ nyitva tartása:

– Hétfő: 14- 20 óráig
– Kedd: 11-20 óráig
– Szerda: 14-20 óráig
– Csütörtök: 14-20 óráig
– Péntek: 14-20 óráig
– Szombat: 10-12 óráig.
– Vasárnap: 15-20 óráig

A hivatalos nyitva tartástól eltérni csak a Művelődési Ház munkatársaival egyeztetve lehet. Kérjük szíves megértését!
2006-ban – mint már bizonyára tudják – Teleház létesült a Művelődési Házban a Kurca-Völgye Egyesület és a Fiatal Gazdák Országos Szövetsége közreműködésével. Az eMagyarország pont bővült ki gépekkel és szolgáltatásokkal.
Érdeklődjön személyesen a lehetőségekről! Kérjük, hogy óvja a berendezéseket, s erre figyelmeztesse társait is! A Művelődési Ház nyitva tartási idejében vehetik igénybe szolgáltatásainkat!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 
Érdeklődjenek személyesen, vagy a (63)364-816-os telefonon, mely üzenetrögzítőként és fax-készülékként is működik. A Művelődési Ház e-mail címe: szegvarekimuv@freemail.hu 

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató