Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Könyvtári hírek

993

A Nagy Könyv Program bemutatása.

Kedves Olvasóink!
Bizonyára hallottak A Nagy Könyv programról, mely a Magyar Televízió, a Nemzeti Kulturális Alapprogram, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma együttműködésében valósul meg. 
A Nagy Könyv 2005 egyik legjelentősebb kulturális eseménye lesz. A Nagy Könyv mozgalom legfontosabb célja, hogy az olvasás újra népszerű legyen. A program 2005. március elsején 20 óra 58-kor indul az MTV-n és 2005. december 17-ig tart. 
A játék során az ország kedvenc regényét keressük. Kérdéseikkel forduljanak bizalommal a könyvtároshoz!

A Nagy Könyv szakaszai:

1. Szakasz: „Szavazzunk a könyvtárban!” (április 23-ig)
Március 1-jétől 12 alkalommal 53 ismert művész, sportoló, tudós hívja fel a nézők figyelmét kedvenc könyvére.
Március 15-én 18 órakor az MTV műsorában elmondják: mik a játék szabályai, hogyan lehet benne részt venni. A tévénézőket, rádióhallgatókat, újságolvasókat játékra szólítják fel: nevezzék meg egy kedvenc magyar és egy kedvenc külföldi regényüket. A jelölés módja változatos: a könyvtárakban, könyvesboltokban, iskolákban, színházakban, művelődési intézményekben elhelyezett, ingyenesen beküldhető szavazólapok, és az internetes honlap egyaránt rendelkezésre áll. 

2. Szakasz: „Top 100” (április 23-tól június -ig)
A Top 100-as lista a legtöbb jelölést kapott műveket tartalmazza, amelyen Magyarország 100 kedvenc regénye szerepel (műsor: MTV április 23. 21 óra). Az ezt követő újabb szavazásban a százas listából választjuk ki a kedvenc regényeinket, maximum tizenkettőt. Így alakul ki a június 11-i tévéadás (21 óra) idejére a legjobb tizenkét művet tartalmazó lista.

3. Szakasz: „Top 12” (június 12-től december 17-ig)
Nyáron a 12 döntős műből ismert személyiségekkel irodalmi kampány filmek készülnek. Minden regényt egy-egy neves, közismert személyiség képvisel, neki kell meggyőznie a nézőket arról, hogy az általa képviselt mű a „legjobb”. 
A könyvek nagy csatája decemberben lesz látható, amikor a két középdöntőben (december 3-án és december 10-én) és a döntőben (december 17-én) a legtöbb voksot kapott regények és a köréjük szerveződő csapatok mérkőznek meg egymással a győzelemért. 
December 17-én derül ki, hogy melyik regény lesz Magyarország kedvenc könyve 2005-ben. 

A koordináló Nagy Könyv Programiroda elérhetőségei:
Könyvtárellátó Kht. Nagy Könyv Programiroda
1134 Budapest Váci út 19.
Telefon: 06-1-237-6990
http://www.anagykonyv.hu/ 
E-mail: info@anagykonyv.hu 

Könyvtárunk is kapcsolódott a programhoz és folyamatosan tájékoztatjuk az olvasókat az eseményről.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató