Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szép Öregkor Nyugdíjas Klub évzáró

2 167

Ünnepre, vendégvárásra, vigalomra gyűltek össze 2003. október 18-án délután 5 órakor a Művelődési Ház nagytermében a klub tagjai. Évadzáró vacsorán látták vendégül a testvérklubokat, a környékről és a faluból idelátogatókat.
Megtisztelte jelenlétével a vendéglátókat Szencziné Piroska polgármesterasszony, s az Életet az éveknek Szövetség elnökségi tagja, Pokornyi Péter is. A polgármester a műsor elején köszöntötte az egybegyűlteket. Köszöntőjében kiemelte, hogy egyedülálló munkát végeznek a falu életében azok az idős asszonyok, akiknek vezetője Bacsáné Erzsike ezért a munkáért kapott a Falunapokon emlékérmet.
Vendégek voltak, s műsorukkal kedveskedtek a vendéglátóiknak a kübekházi klubosok, Budai Jánosné, Margitka vezetésével, s cigánytáncukkal szórakozatták a közönséget. Velük érkeztek vendégek Szeged-Szentmihálytelekről Vér Sándorné, Marika vezetésével. Ők “Surda” zenéjére táncoltak nekünk. Fekete Emil mindszenti Művelődési Ház igazgató hozta felnőtt színjátszóit, akik darabjukkal megnevettették, szórakoztatták az őket is nagy tapssal jutalmazó közönséget. A helyi klub ének és tánckara is kitett magáért, Rákóczi-nótákat daloltak és moldvai táncot táncoltak, nagy sikerrel.
De vendégek voltak a vacsorára néhányan a Szentes Városi Nyugdíjas Klubtól Kovács Mátyás, a derekegyházi kirándulók csoportja Juhászné Icuka vezetésével. De a faluból is sokan eljöttek jót szórakozni és vacsorázni, nemcsak idősek, hanem fiatalok is.
A műsor végén Pokornyi Péter megyei vendégünk köszöntötte és adta át virágcsokrát az egész évben végzett jó munkáért a klubvezetőnek és az egész tagságának.
A műsor után következő vacsora finom marhapörkölt volt, burgonyával, savanyúsággal. Előtte röviditallal, utána kávéval és finom, gyönyörű és ízletes süteménnyel kedveskedtek vendéglátóink. A pörköltet a Szabó testvérek főzték. A terítés fehér és kifogástalan volt, de a ki- és felszolgálást is csak dicsérni lehetett felsőfokon!
Közben a színpad szélén nagyon sok értékes tombolatárgy sorakozott, de a húzás végén mindegyik gazdára talált! A zenét az “egyszemélyes”, de kitűnő “csongrádi zenekar” szolgáltatta mindenki megelégedésére!
Az eseményt K. Berényi Zsolt örökítette meg az utókornak.
A tombolahúzás után most már mindenki nyugodtan a zene és a tánc élvezetének adta át magát, ami éjfél után 1 óráig el is tartott.
A tombolatárgyakért, ajándékokért, anyagi támogatásért köszönetet mondunk Nagy Sándor alpolgármester úrnak, a Művelődési Ház dolgozóinak, Vigh Sándornak, a Vincze házaspárnak, akik nagyban hozzájárultak az est sikeréhez. Külön köszönet Nagyné Editkének, aki ezt az egészet igen hozzáértően “levezényelte”! Mindannyiunk megelégedésére! Köszönet tehát mindenkinek, aki munkájával vagy anyagi és szellemi támogatásával segített!
Utoljára, de nem utolsóként köszönetet érdemelnek azok a klubtagok is, akik most is, de egész évben azon fáradoztak, hogy egész vállalt feladataikat jól végezték, jól szervezett kirándulásaikkal nemcsak a maguk, hanem több falubéli társuk életét színesebbé tegyék!
Kapcsolataik ápolásán túl helyt kapott ebben az évben új kapcsolatteremtés a Rákoscsabai Klubbal, akiknél egy felejthetetlen napot töltöttünk.
Érdemük még az is, példát mutatnak abban, hogy az idős emberek e korban végzett munkája, élni akarása példaértékű lehet a ma fiataljai előtt. A köszönet hangja tehát először is nekik szól!
Lejegyezte: Dr. Magyar Jánosné a klub tagja

- Szegvár Online hirdetés -

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató