Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Megvan a Kékfrankos gazdája!

0 393

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


Még 2005. novemberi hírünkben kértük olvasóinkat arra, hogy jelentkezzenek szerkesztőségünkben azok, akik felismerik az alábbi kép helyszínét. Még egy üveg Kékfrankost is felajánlottunk a leghamarabb helyesen tippelőnek. 
Rengeteg levelet kaptunk, csak az volt a baj, hogy mindenki mást-mást írt. Így decemberi számunkban megjelentettünk három lehetséges helyszínt, s újból kértük a „közönség segítségét”. A közönség segített is, minden válaszlehetőségre közel ugyanannyi tippet kaptunk. Sebaj, elhasználtuk az utolsó „mentőövet” is, kértük a Szép Öregkor Nyugdíjas Klub segítségét. 
A kép át lett adva Bacsáné Erzsike néninek, aki készségesen és örömmel segített. Először a klub tagjai állapították meg a kép pontos helyszínét, de Erzsike néni a biztonság kedvéért még több szegvári embert is megkérdezett. Így sikerült megállapítanunk a megoldást, amely a következő:
A képen balról jobbra a mai Művelődési Ház (akkoriban a 48-as kör épülete, gazdakör, pártház, kocsma, mulató), mellette a mai Takarékszövetkezet helye (akkoriban a Pfeiffer-ház, szódás), s a mai központi ABC helye (akkoriban Szűcs Ferenc háza, ruhásbolt, kocsma).
Ugyanezt a választ többen is beküldték, de elsőnek Bánfi Anikó küldte el e-mailben a helyes megoldást. Anikó a következőket írta: 
„Az alábbi cikket találtam a honlapon: „Leventék dolgoznak az új szegvari főutcán”, amihez egy felhívás is társult. Mivel én koromból adódóan nem tudhattam a helyszínt azonosítani, így megmutattam nagypapámnak a képet, akit Kovalcsik Ferencnek hívnak és most 92 éves. Neki egy pár barátja segítségével sikerült felismerni az utcarészletet. Tehát a megoldás jobbról balra: az első épület a mai ABC helyén volt (Szentesi u. 2-4.), ahol régebben Szűcs Ferenc boltja állott. 
A második épület a mai Takarékszövetkezet (Szabadság tér 1.), régebben Pfeiffer-féle ház volt, aki szódavíz árusítással foglalkozott. A harmadik ház pedig a mai Művelődési Ház (Régiposta u. 1.), ahol a 48-as kör működött. Remélem, jó a megoldás!”
A felajánlott „szőlőital” a jó és gyors megoldásért Bánfi Anikónak juttatjuk el. 
Köszönjük ifj. Berezvai Jánosnak, hogy elküldte a képet, minden olvasónknak a tippelést, Erzsike néninek és a nyugdíjas klubnak pedig a segítséget! Továbbra is várunk régi szegvári képeket!

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Akár ez is tetszhet
Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató