Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Új kirendeltsége nyílt Hódmezővásárhelyen a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetnek

2 083

A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet 2007. február 2-án 11 órakor ünnepélyes kirendeltség-átadást tartott Hódmezővásárhelyen, az Andrássy út 28. szám alatt.
A takarékszövetkezet már korábban megvetette lábát a megyei jogú városban, ahol most saját beruházásának befejeztével egy új, színvonalasabb épületben várja ügyfeleit.
Szinte napra pontosan 50 évvel ezelőtt alig több mint egy tucat szegvári lakos elhatározta, hogy megalapítja a helyi takarékszövetkezetet, ahol elsősorban egy szűk kör pénzügyi kiszolgálását kívánták megvalósítani. Ebből a kezdeményezésből az évek során nemcsak Szegvárra kiterjedő pénzügyi szolgáltatóvá nőtte ki magát a szövetkezet, hanem több környező településre is kiterjesztette hálózatát, így a hatvanas években Derekegyházra, majd a hetvenes években Csanytelekre. A városi terjeszkedésre a nyolcvanas évek közepéig kellett várni, amikor szinte egy időben két helyen, Szentesen és Csongrádon nyíltak kirendeltségek.
A hódmezővásárhelyi e sorban a tizenharmadik. és eddig egyben utolsó kirendeltség, ahol az előző tizenkettőnek megfelelően széles skálájú pénzügyi szolgáltatást nyújt.
A lakossággal a kapcsolatot még a 2000. évforduló környékén alakította ki a takarékszövetkezet, amikor egy kedvező hitelkonstrukciónak köszönhetően a hódmezővásárhelyiek keresték fel a szegvári kirendeltséget. A tartós ügyfélkapcsolat indította el az ügyvezetés, majd az Igazgatóság gondolkodását, hogy ha emberek ellátogatnak egy 25 kilométerrel távolabbi pénzintézetbe, akkor van létjogosultsága egy helyben működő takarékszövetkezeti fióknak.
Fontos, hogy minden településen – így itt is – az első út az önkormányzathoz vezetett, melyből az idők folyamán egy említésre méltó együttműködés is született, hiszen a város legifjabb lakosainak Babakötvényét a takarékszövetkezet kezeli.
Mára nemcsak a lakossággal és az önkormányzattal, hanem a helyi vállalkozásokkal is gyümölcsöző kapcsolatot építettek ki a takarékszövetkezet munkatársai. Ez azért is nagy szó, mert ezen a településen van a legtöbb pénzintézeti fiók, melyek szintén arra törekednek, hogy minél nagyobb piaci szeletre tegyenek szert.
A takarékszövetkezet vezetősége ugyan nem elégedett a piaci térhódítással, de kellő alapnak látja az eddig kialakult ügyfélkört és ezért hosszú távra tervez. Ennek során arra törekszik, hogy a teljes körű pénzügyi szolgáltatás bevezetése után hasonló erőt és potenciált képviseljen, mint a régebbi városi területeken és a takarékszövetkezet egyik meghatározó kirendeltségévé váljon a hódmezővásárhelyi.
Az átadás alkalmával Kis János elnök-ügyvezető igazgató és Csatordai Mihály, a takarékszövetkezet korábbi elnöke megköszönte mindazoknak a segítségét, akik lehetővé tették a 220 négyzetméteres kirendeltség megépítését, kialakítását. A takarékszövetkezet eddigi legnagyobb beruházásának – mely megközelítőleg 100 millió forintba került – élettel való megtöltését a kirendeltség dolgozóira bízták és átadták a hódmezővásárhelyi lakosoknak.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató