Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Lépésről lépésre a közös úton

0 335

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


Szirbik Imre közleménye

Az elmúlt napokban jelentek meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv első kiemelt pályázatainak elbírálásáról szóló hírek.
Amikor jó másfél évvel ezelőtt a parlamenti választások időszakában a szegváriakkal beszélgettünk, 3 nagy kérdéskör volt az, amiben a leendő országgyűlési képviselő segítségét kérték az itt lakók.
Ezek a témakörök: új munkahelyek teremtését, a szennyvízcsatornázás megoldását és a Szegvárról – Szentesre vezető igen rossz állapotú út rendbe hozását tartalmazták.
Örömmel tájékoztathatom az itt élőket, hogy a kormány által nemrég jóváhagyott országosan kiemelt programok egyike a Szegvárt Szentessel összekötő út rekonstrukciója lett. Teljesen állami pénzeszközből valósul meg a szegvári vasúti sorompótól – az Elkerülő út csomópontjáig terjedő szakasz felújítása.
Az Elkerülő úttól – a berekháti sorompóig tartó út rekonstrukciója Szentes város pályázata által teljesül, melyhez az önerőt a város biztosítja, míg a többi pénz szintén állami forrásból teremtődik meg. Ennek a pályázatnak a beadási határideje november közepe.
A két szakasz együtt épül meg 2008-2009 folyamán.
A szentesi kistérségi társulás jelezte a Környezetvédelmi Operatív Program felé több kistérségi település – így Szegvár – csatornázási igényeit is. A pályázatok kiírása várhatóan 2008-2009-ben történik meg. Addigra a műszaki terveket el kell készíteni, melyhez szükséges az az egyértelmű döntés, hogy Szegvár Mindszenttel vagy Szentessel akarja-e megoldani ezt a feladatot.
Ebben is mint képviselő természetesen minden segítségemre számíthatnak.

Szirbik Imre
országgyűlési képviselő

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Akár ez is tetszhet
Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató