Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Vége a vészhelyzetnek, de a maszkhasználat kötelező

1 424

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg, így lehet, hogy ma már nem aktuális információkat tartalmaz.


A szerdai kormányülést követően, nem sokkal éjfél előtt megjelent a Magyar Közlönyben a kormány határozata, amellyel megszüntette a Magyarországon érvényben lévő veszélyhelyzetet a parlamenti döntésnek megfelelően.

Bár a rendelet külön nem említi, de mivel a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedései között már nem szerepel a 65 év felettiek, 9 és 12 óra között érvényes vásárlási idősávja, így azt június 18-i, azaz csütörtöki hatállyal már nem kell alkalmazni.

Marad viszont a kötelező maszkhasználat, pontosabban az orr és a száj valamilyen eltakarása az üzletekben és tömegközlekedési eszközökön, továbbá a vendéglátóhelyek zárt részeiben a személyzet továbbra is köteles maszkkal vagy más módon eltakarni arcát.

A rendelet értelmében Magyarországon már tarthatóak zenés-táncos tömegrendezvények, de azok létszáma nem haladhatja meg az 500 főt.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató