Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegváriak a kupában

2 036

A szegvári futballcsapat nemcsak a Csongrád-Csanád Megyei III. osztályú bajnokságban, hanem egy másik versenysorozatban is, a Csongrád-Csanád Megyei Kupában is szerepel majd. A Megyei I. és Megye II. osztályú csapatoknak kötelező volt a nevezés, a Megyei III. és IV. osztályú csapatoknak pedig ajánlott.

„Január 30-án délelőtt láttam meg a kupa versenykiírását. Azonnal egyeztettem a vezetőedzővel, valamint a vezetőség többi tagjával, majd abban maradtunk, hogy a délutáni edzőmérkőzésen kérdezzük meg a csapat játékosait, gyorsan kellett dönteni, mert a nevezési határidő másnap éjfél volt. Végül kivétel nélkül mindenki egyet értett abban, hogy butaság lenne nem nevezni.
Versenyszerűen összemérhetjük magunkat erősebb ellenféllel, ráadásul szinte biztos, hogy hazai pályán ugyanis mindig az alacsonyabb osztályú játszik otthon. Nem mi vagyunk, a favorit ezért úgy gondolom ebben a sorozatban nincs vesztenivalónk. Ha már egy kört megyünk, akkor már nyertünk…”

– fogalmazott Marsovszki Dániel az FC Szegvár Sportegyesület alelnöke.

Végül 28 megyei csapat nevezett a kupára. Két olyan csapat nevezett, akiknek csak ajánlott volt a nevezés az FC Szegvár a Megyei III. osztályból és a Kecskési Sportegyesület a Megyei IV. osztályból. Fontos megjegyezni, hogy egy klub csak egy csapatával nevezhetett a kupára (tehát a tartalék csapatok nem).

Hétfőn kisorsolták az első forduló párosításait a Megyei I. osztály első 4 helyezett csapata (Makó, Szentes, Tiszasziget, Algyő) a második fordulóban csatlakozik a sorozathoz. A sorsolás előtt elmondták, hogy mindig az alacsonyabb osztályú csapat játszik hazai pályán, ha két azonos osztályú csapatot sorsolnak össze, akkor pedig az először kihúzott csapat játszik otthon. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, hanem azonnal büntetőrúgások következnek! A szegváriak április 7-én (szerdán) 17 órakor hazai pályán fogadhatják a Megyei II. osztályú Zákányszék KSK csapatát.

„Elsősorban köszönöm a bizalmat a klubvezetés irányából, hogy esélyt ad a csapatnak és van rá́ elegendő keret, hogy elinduljunk a kupában. Jelen helyzetben minden hasonló megmérettetés egy jó tapasztalatszerzés lehet a csapatnak, ha magasabb osztályú ellenfél ellen tudunk bizonyítani. Azt gondolom így, hogy hazai pályán tudunk játszani, mindenképp egy jó ellenfél leszünk ennek a megyei másodosztályú csapatnak. Abszolút bizakodó vagyok a jövőre nézve. A csapat készen áll hasonló kihívásokra és ezzel így is megyünk tovább a szezon hátralevő részében. Hiszünk magunkban és nem gondolkodunk azon mi lesz, ha valami másképp alakul, mint ahogy szeretnénk. A csapatban jelenleg meg vannak a rutinos és a fiatalos lendülettel rendelkező játékosok. Minden meccs előtt 16-18 fő jelentkezik játékra, ami azt bizonyítja, hogy nem csak rutin és lendület, de akarat is van. Így fogunk minden meccsnek a szezonban nekivágni és küzdeni a céljainkért. Köszönet minden futball iránt érdeklődőnek, hogy követik kis falunk csapata életét a jövőben és amint lehet, le is látogatnak a pályára, hogy ezt mi egy pozitív élménnyel tudjuk majd meghálálni irányukba. Köszönjük és hajrá Szegvár!”

– mondta Bagi Endre vezetőedző.

A Csongrád-Csanád Megyei Kupából fel lehet kerülni a 2021/2022-es szezon MOL Magyar Kupa fő táblájára, megyénkből 3 csapat kvalifikálhat.

Az 1. forduló párosításai

 • Sándorfalva SK (Megye II.) – UTC 1913 Labdarúgó Kft. (Megye I.)
 • FC Szegvár (Megye III.) – Zákányszék KSK (Megye II.)
 • Deszk SC (Megye II.) – DAFC Szeged (Megye I.)
 • Üllési ISE (Megye II.) – Mártély SK (Megye II.)
 • Tömörkény KSE (Megye II.) – Mindszenti SC SE (Megye II.)
 • Csanytelek SC (Megye II.) – Csengele KSE (Megye II.)
 • Kecskési Sport Egyesület (Megye IV.) – Nagymágocs SE (Megye II.)
 • KSE Balástya (Megye II.) – St. Mihály FC (Megye II.)
 • ESK Kiskundorozsma (Megye I.) – Mórahalom VSE (Megye I.)
 • FK 1899 Szeged (Megye II.) – Apátfalva SC (Megye I.)
 • Földeák TC (Megye II.) – Foliaplast-Bordány SK (Megye I.)
 • Csongrád-Kunság Aszfalt (Megye I.) – Székkutas TC (Megye I.)

A Csongrád-Csanád Megyei Kupa menetrendje

 • 1. forduló: 2021. április 7. (szerda)
 • 2. forduló: 2021. április 21. (szerda)
 • Negyeddöntők: 2021. május 5. (szerda)
 • Elődöntők: 2021. május 19. (szerda)
 • Döntő: 2021. június 12. (szombat) Helyszín: Szentes

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató