Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Nyolc között az FC Szegvár

2 486

Szerdán játszott a Csongrád-Csanád Megyei Kupa nyolcaddöntőjében a szegvári focicsapat. Ellenfele a megyei II. osztályú Csanytelek SC volt. A mérkőzés előtt egy perces gyászszünetet tartottak Nóbik László emlékére.

A mérkőzés első félidőjében a Szegvár uralta a mérkőzést, gyakorlatilag a Csanyteleknek helyzete se volt, ellenben a szegváriakkal, akik többször is veszélyezették a csanyteleki kaput, a félidőben 0:0-át mutatott az eredményjelző. A második félidőben már sokkal kiegyenlítettebb volt a játék, volt néhány perc amikor a Csanytelek támadott, kapufát is rúgtak. A 85. percben Puhalát buktatták a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Nana Roland ezúttal a kapusba lőtte, de a kipattanót a bal alsó sarokba helyezte, így a 86. perceben megszerezte a vezetést a Szegvár.

A mérkőzés hátralévő részében mindent egy lapra feltéve támadott a Csanytelek és az utolsó percben ki is egyenlítettek. A közép kezdés után néhány másodperccel a játékvezető le is fújta a mérkőzést. A versenykiírásban meghatározott szabály szerint büntetőrúgások következtek. Először a Csanytelek rúgott büntetőt melyet Bihari Gábor az FC Szegvár kapusa hárított, marad a 0:0-ás állás a büntetőrúgásoknál. A következő büntetőt Bereczki Bence magabiztosan értékesítette 1:0. A vendégek második büntetőjét is hárította a hazai kapus, maradt az 1:0. A szegváriak következő büntetőjét Janó László értékesítette 2:0. A csanytelekiek harmadik büntetőjét a szegváriak kapusa ismét hárította, maradt a 2:0. A harmadik szegvári büntetőt Vigh Márk belőtte, így a játékvezető lefújta a mérkőzést.

Kétségtelen, hogy a mérkőzés „hőse” Bihari Gábor a Szegvár kapusa lett, aki minden büntetőt hárított.

Bagi Endre vezetőedző értékelése:

„A szerdai nap folyamán fogadtuk a Csanyteleket a Csongrád-Csanád Megyei Kupában. Tudtuk jól, hogy komoly meccs lesz ismét egy megyei másodosztályú csapat ellen. Ráadásul ez nem csak egy meccs lesz, hanem egy férfias csata a pályán. Ez így is lett! A hétvégi vereség után egyáltalán nem csüggedtünk és tudtuk, hogy tovább szeretnénk jutni. Mindenki elszánt volt és tudatosan követte, amit kértem az öltözőben. Tudtuk, hogy az ellenfél jól szervez a középpályán és gyors támadói vannak. Ezeket maximálisan el tudtuk fojtani és egyik poszton sem tudtak túlságosan veszélyeztetni. Sőt az első félidőben még nekünk voltak nagyobb helyzeteink. A második félidő támadások terén már kiegyenlítettebb volt és percekkel a vége előtt büntetőhöz jutottunk Puhala K. köszönhetően, amit állandó büntető végrehajtónk Nana R. most nem tudott értékesíteni, de a kipattanót belőtte. Tudtam, nehéz pár perc jön még és így is lett. Egy perccel a lefújás előtt egyenlített az ellenfél és jöttek a büntetők. Őszintén meg mondom egyáltalán nem voltam ettől meg ijedve. Tudtam, hogy akik oda fognak állni mind biztos lábbal végzik majd el. Viszont ehhez még kellett az, hogy egy jó kapus bravúrral meg tőrjük az ellenfelet. Így is lett, Bihari Gabi gyakorlatilag esélyt sem adva három büntetőt hárítva döntötte romba az ellenfél tovább jutási esélyeit. Eközben Bereczki B., Janó L. és Vígh M. tökéletesen végezte ez a büntető rúgásait. Innentől kezdve mi már nyertesek vagyunk, hogy eddig el tudtunk jutni megye hármas csapatként. Gratulálok a csapatnak és köszönjük a sok-sok jó szót és támogatást a közösségi médiában! Bármilyen ellenfél is lesz a következő az biztos, hogy nem felemelt kézzel fogunk otthon pályára lépni. Köszönjük, hajrá Szegvár!”

Marsovszki Dániel alelnök:

„Nagyszerű eredmény az, hogy a legjobb nyolc között vagyunk egyetlen Megye III-as csapatként.  Korábban hangsúlyoztam, hogy már az is nagy eredmény lenne, ha az első fordulóból tovább mennénk, de hogy még a másodikból is, az fantasztikus! Bagi Endre vezetőedző és a csapat is nagyszerű munkát végez hétről hétre, mind a bajnokságban, mind pedig a kupában. A negyeddöntőben se mi leszünk az esélyesek, a vezetőség már most nagyon elégedett, de ha a csapat tisztességgel helyt áll, akkor a kupában elért idei eredményünkre abszolút büszkék lehetünk.”

A győzelemmel a Szegvár immáron a legjobb nyolc között várhatja ellenfelét, a sorsolás jövő héten várható. A következő bajnoki mérkőzése a csapatnak vasárnap lesz, a sereghajtó Pusztamérgeshez utaznak.

A Csongrád-Csanád Megyei Kupa Negyeddöntős mezőnye:

 • Algyő SK (Megye I.)
 • Makó FC (Megye I.)
 • Csongrád TSE (Megye I.)
 • Tiszasziget SE (Megye I.)
 • Deszk SC (Megye II.)
 • FC Szegvár (Megye III.)
 • Mártély SK (Megye II.) vagy ESK Kiskundorozsma (Megye I.)
 • Tömörkény KSE (Megye II.) vagy Foliaplast-Bordány SK (Megye I.)

Csongrád-Csanád Megyei Kupa Nyolcaddöntő

 • FC Szegvár – Csanytelek SC 1:1 (0:0)
 • Tizenegyesekkel: 3:0
 • 2021. április 21. 17:30
 • Helyszín: Szegvár, zárt kapus
 • Szegvár összeállítás: Bihari G., Janó, Kelemen, Bagi, Szűcs (Gémes), Bihari D. (Biácsi), Nana, Puhala, Rácz (Bereczki), Józsa,  Vigh,
 • Kispad: Gedai
 • Szegvári gólszerző: Nana 86′
 • Szegvári tizenegyes rúgók: Bereczki, Janó, Vigh
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató