Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A népviseletek nagy napja a mai

2 163

A Népviselet napja hetedik éve április 24-én, szombaton van. Célja, hogy felhívja a figyelmet a népviseletek sokszínűségére, szépségére, illetve, hogy öltsük magunkra viseleteinket, hordjuk azok egyes elemeit, kiegészítőit a magunk örömére.

A Népviselet napja alkalmából a Szegvár Online-on és a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban 20 évvel ezelőtt készült szegvári képekkel szeretnénk olvasóinknak kedveskedni. A képeken a szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes tagjai láthatók népviseletben, a fotókat Dr. Lehoczky János készítette. Ezek a képek megjelentek a Dobbantó Néptáncegyüttes több nyelvű bemutatkozó prospektusában, amely 2001-ben jelent meg.

Magyarország déli részén, Csongrád megyében, a Tisza folyó bal partján található településünk Szegvár. Lakóhelyünk éltetője a mezőgazdaság. Szinte minden családnak kapcsolata van a növénytermesztéssel, állattenyésztéssel vagy hajtatásos zöldségtermesztéssel.
Községünkben 1964 óta folyamatosan működnek tánccsoportok azzal a céllal, hogy a “Magyar Falut” eredetiségében mutassa meg, kultúráját, hagyományait adja tovább nemzedékeken keresztül.
A Dobbantó Néptáncegyüttesnek mintegy 150 fő tagja van, 6 évestől a felnőtt korosztályig. Táncaink alapja az autentikus folklór, műsorainkban Magyarország és Erdély néptánckincse jelenik meg.
Gyermek- és felnőtt korosztályú csoportjainkkal állandó résztvevői vagyunk rangos hazai néptáncfesztiváloknak, Európa számos országában szerepeltünk nemzetközi folklór fesztiválon nagy sikerrel.
Csoportjaink zenekíséretét a „Sófalvy” népzenei együttes biztosítja.

A 2001-ben megjelent bemutatkozó kiadvány
Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató