Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Állami elismerésben részesült Dr. Holman Endre, Szegvár Díszpolgára

3 034

Állami kitüntetéseket és egészségügyi díjakat adott át ezen a héten Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Latorcai Csaba, a tárca közigazgatási államtitkára hétfőn délután Budapesten.

Az ünnepségen Dr. Med. Habil. Holman Endre Phd., a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Urológiai Osztályának vezető főorvosa szakmai vagy közszolgálati munkájával a betegellátás vagy tudományos kutatás során az egészségügyi ellátás fejlesztésében elért kimagasló tevékenysége elismeréseként Batthányi-Strattman László-díjban részesült.

Dr. Holman Endre orvosi diplomáját 1979-ben a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerezte. 1984-ben urológiából tett szakvizsgát. Pályafutását a Szentesen, a Városi Kórház urológiáján kezdte, majd Kecskeméti Megyei Kórház urulógus adjunktusaként dolgozott. Ezután Jemenben az Arabia Felix Hospital Sanáa osztályvezető főorvosaként folytatta a gyógyító munkát. Jelenleg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház urológiai szakrendelését vezeti. Tudományos tevékenységéről eddig egy könyvben, két könyvrészletben és 226 közleményben, poszterben illetve videóbemutatóban számolt be. Az Urológia Szakmai Kollégium tagja, a Magyar Urológusok Társaságának vezetőségi tagja, a Magyar Endourológusok Társaságának elnöke. PhD 2001. – Debreceni Egyetem Habilitáció 2006. – Debreceni Egyetem Fő szakterületei a húgyúti kövek endoszkópos eltávolítása, a laporoszkópos műtétek, veseeltávolítás, plasztikai- és sérvműtétek, a prosztata endoszkópos műtétei, és a vizelet-incontinencia műtétek.

Dr. Holman Endre munkásságát Szegváron is elismerték, 5 évvel ezelőtt „Szegvár Díszpolgára” kitüntetést vehetett át.

Archív fotó: Purgel Zoltán (2006.)

 

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató