Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegváron is bemutatta első könyvét Tóth Tamara

2 448

Ma volt a Művelődési Házban Tóth Tamara: A manassé című könyv szegvári bemutatója. A csongrádi szerzővel Banka Ágnes, a Művelődési Ház munkatársa beszélgetett. Kiderült, hogy a regényt 10 évig írta Tamara, s egy egyetemi éveit töltő fiú különleges életéről szól. A főhős manassénak született, ami egyet jelent azzal, hogy bár kívülről pontosan olyan, mint az emberek, de belül valami nagyon is megkülönbözteti.

Tóth Tamarát 9 éves kora óta foglalkoztatja az írás, először naplót, majd verseket és rövid novellákat írt.

A könyv a következő hivatkozásra kattintva rendelhető meg: https://undergroundbolt.hu/termek/a-manasse/

Tóth Tamara

„A nevem, Tóth Tamara, és Csongrádon élek. 1992-ben születtem Budapesten. Négy éves voltam amikor Csongrádra költöztünk az édesanyámmal, és a nővéremmel. Az óvodát, és az általános iskolát már itt jártam. Később a gimnáziumba, Szentesre jártam.

Az írás 9 éves korom óta foglalkoztat, akkor kezdtem először naplót írni, de mivel mindig féltem, hogy valaki elolvassa így általában hamar abba is hagytam, sőt rendre el is tüntettem az írásaimat. Akkortájt fogalmazódott meg bennem először az is, hogy egy napon író szeretnék majd lenni. Nagyon vágytam arra, hogy a kezemben tarthassam a saját könyvemet, de évekig nem volt olyan ötletem ami megérdemelte volna, hogy egy kész kerek történet szülessen belőle. Leginkább csak nagyon sablonos sztorik jutottak eszembe, amiket még én sem olvastam vissza szívesen.

Az írás mindenféle formája nagyon lekötött mindig is, legyen szó versekről, rövid novellákról bármilyen témában. Arra is hamar rájöttem, hogy bár imádok olvasni, én mégis abban lelem igazán örömömet, ha inkább írom a történeteket. A célom az, hogy az emberek megismerjék a gondolataimat a világaimon, a szereplőimen keresztül. Minden karakteremben ott vagyok, minden sor én vagyok, és minden amiről írok igazán belőlem fakad. Íez elég félelmetes érzés, hiszen ha elolvasod a könyvemet, vagy valamelyik írásomat akkor minden titkom a kezedben tartod.

Tudom, hogy a könyvem nem tökéletes, de annyi tökéletesre maszkolt dolog vesz már bennünket körül, hogy talán pontosan a tökéletlenségeiben rejtőzik az amitől különleges. A hibáival együtt szeretném ha szeretnék, ahogyan engem is a hibáimmal együtt kell elfogadni.

Hiszek benne, hogy a könyvem története, a világa és a szereplői, olyan gondolatokat képesek megmozgatni amik néha túl sután motoszkálnak bennünk, annak ellenére, hogy igazából milyen nagyon fontosak.

A könyvemet tehát mindenkinek ajánlom. Mindenkinek aki álmodozott valaha, vagy még ma is azt teszi, és biztatlak benneteket arra, hogy higgyünk együtt a csodálatos és néha egészen hihetetlen valóságban.”

„A történet egy Axel nevű fiatal fiúról szól aki egyetemi éveit tölti. A mindennapjai untatják, és az élete annyira megszokott mederben folyik, hogy az már kiábrándító.

Persze az ő „megszokott medre” kicsit más, mint az embereké, ugyanis Axel nem tartozik közéjük. Manassénak született ami egyet jelent azzal, hogy bár kívülről pontosan olyan, mint az emberek belül valami nagyon is megkülönbözteti. A szavai szerint: „A manassék üresek. Díszes dobozban, selyemszalaggal átkötve, a semmi.”

Axel ebben a történetben az élete fordulópontjáról, a manassék különleges fajáról mesél, és a világról, az emberekről alkotott véleményét elmondja nekünk. Gondolatain keresztül mi is jobban elmélyedhetünk önmagunkban, és talán máshogy nézünk majd mindenki másra is.”

Fotóalbum

Szegvári képek, szegvári emlékek

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató