Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvár várja Önt!

2 274

Ezzel a címmel jelent meg 1996-ban a Falusi Vendéglátást Szervező Iroda prospektusa. A kiadvány szerkesztője Kovács Lajos volt, aki a Puskin u. 10. sz. alatti irodában foglalkozott Szegvár turisztikai piacra lépésével. Ez a kiadvány nekem azért emlékezetes, mert 1996-ban még tanultam a számítógépes kiadványszerkesztést, s ez a munka volt kezdeti megbízásaim egyike.

Kovács Lajosnak sokat köszönhet a falu helytörténeti tanulmányaiért, a rendszerváltás után pedig a turisztikai munkájáért. A katalógus felsorolja a szegvári, mindszenti, derekegyházi, nagymágocsi és fábiánsebestyéni szálláshelyeket és a falusi vendéglátásban érdekelt szolgáltatókat. Szegvár és Mindszent települések bemutatkozása és reklámhirdetések is helyet kaptak a prospektusban.

Úgy tudom, hogy ez a kiadványt sok helyre eljuttatta Kovács Lajos, például Tourinform-irodáknak, iskoláknak, de az Utazás kiállításon is hozzá lehetett jutni. A propagandának meg is lett az eredménye, hiszen jöttek falusi vendéglátást kedvelő turisták, horgászok és jó pár osztálykirándulásnak is Szegvár volt a célpontja.

Ezt követően épültek Szegváron szálláshelyek, például a Castellum Panzió, a Center Vendégház, a Fácános Vendégház, vagy akár az Ifjúsági Szállás. Viszont ahogy Kovács Lajos és családja elköltözött Szegvárról, úgy a turisták is megfogyatkoztak, igazán a helyi turizmussal manapság nem foglalkozik senki.

A katalógus a Norma Nyomdász Kft. (Hódmezővásárhely) nyomdájában készült el.

Szegvári képek, szegvári emlékek

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató