Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szúnyoggyérítés lesz Szegváron

2 704

Szegvár területén a földi kémiai védekezés 2022. május 19-én (csütörtökön) a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2022. május 20-21.

Felhasználásra kerülő készítmény megnevezése: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

Egy terepjáróra szerelt nagynyomású permetezővel végzik a feladatot, az autó bejárja a potenciás helyszíneket, és ahol indokolt, elvégzik a kezelést. A környezetbarát szer az alkalmazott dózisban kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el, ártalmatlan minden más élőlényre. A szakemberek mintegy három nap alatt végeznek a feladattal.

Magánemberként is sokat tehetünk azért, hogy csökkenjen a szúnyogok száma, és sikeres legyen a szúnyoggyérítés. A szúnyogok élőhelyeinek jelentős része magántelkeken található. A ház körüli, vízzel teli vödrökben, esővíztározókban, hordókban, kaspókban, madáritatókban, gumiabroncsokban ezerszámra fejlődhetnek szúnyogok. Ha nincs szükség ezekre a vizekre, öntsük ki. Ha a virágalátétben, madáritatóban áll a víz, érdemes hetente többször kicserélni, ezzel is megszakítva a lárvák fejlődési ciklusát. Ha valaki tartályba, hordóba gyűjti az esővizet, fedje le a tartályt, kössön rá egy szúnyoghálót és máris sokat tett a szúnyogok ellen.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató