Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Fellobbant az első gyertya, égnek az adventi fények Szegváron

8 070

A hit jelképe az első adventi gyertya fénye. Ma, advent első vasárnapján a Szabadság téri koszorúnál várták mindazokat, akik szeretnének csendben, békében felkészülni a karácsonyra.

Az első gyertyagyújtás alkalmából Csernákné Bába Eszter mondta el ünnepi gondolatait, majd Andrási Elemér, Szegvár plébánosa megáldotta a koszorút, s meggyújtotta az első gyertyát. Elemér atya azt kérte a hívektől, hogy merítsenek erőt Krisztus szerető jelenlétéből, s engedjék el a sötétség, a nyugtalanság, a barátságtalanság terhét.

„Meg kell gyújtani a mi szívünkben is, hogy Krisztus fényében járhassunk. Mielőtt azonban meggyújtanánk az első gyertyát, kérjük rá és magunkra Isten legszentebb áldását.”

A második szegvári gyertyagyújtás 2022. december 4-én, vasárnap 16 órakor kezdődik. Köszöntőt fog mondani Vigh Mária, a Kurca-parti Óvoda vezetője. Az Eszterlánc és a Szivárvány csoportok óvodásai ünnepi programmal készülnek, s nagyon fogjuk várni, hogy megérkezzen a Mikulás.

A meghitt ünnepségről 18 válogatott fotót és egy 4K-s felbontású amatőr videót publikálok a Szegvár Online-on és a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban.

Videóalbum

Első adventi gyertyagyújtás Szegváron – 2022. november 27.

Fotóalbum

Szegvári képek, szegvári emlékek

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató