Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvár polgármesterének újévi köszöntője

1 272

Forrás: szegvar.hu

Kedves Szegváriak!

Ismét eltelt egy év, ideje összegezni, lezárni az előző év eseményeit.

A tavalyi köszöntőmet úgy kezdtem, hogy „Nehéz számot vetni egy olyan évvel, aminek csak a végét kívántuk.” 2022. év elején teli voltunk reménnyel, megkönnyebbüléssel és várakozással, hogy végre magunk mögött tudhatjuk a vírus által okozott nehézségeket, veszteségeket. Sajnos nem sokáig tudtunk örömmel és boldogsággal nézni a jövőbe, mert háború tört ki a szomszédunkban, amely még most is tart, annak minden következményével.

Most nem tudom azt mondani, hogy mennyire vártuk az év végét, mert sok bizonytalanság volt az Önkormányzat jövőbeni gazdálkodásával kapcsolatban. Ilyen év végét az elmúlt 20 évben, amit a közigazgatásban töltöttem, még nem éltem meg.

Minden nehézség ellenére, pozitív eredménnyel zártuk a 2022-es gazdasági évet, a felelős gazdálkodásnak köszönhetően. Természetesen ez nem csak az én érdemem, hanem az intézményeink vezetőié és munkatársaié, illetve a hivatal dolgozóié is. Pályázatok révén és önerőből is végrehajtottunk több beruházást, ami Szegvár fejlődését segítette elő. Szeretnénk folytatni az idei évben is a fejlesztéseket, amihez remélem lesz elég pályázati lehetőség és forrás is.

Részemről megvan az elszántság, elhivatottság és kitartás a megpróbáltatások ellenére is, hogy Szegvár minden lehetőséget kihasználva, tovább tudjon gyarapodni, fejlődni. Továbbra is minden tudásommal azon leszek, hogy az előttünk álló évet úgy éljük túl, hogy abból Önök a lehető legkevesebb gondot érezzék. A fő célunk, hogy a mostani színvonalat, az intézményeink és egyesületeink zökkenőmentes működését meg tudjuk őrizni.

Az elmúlt évek megtanítottak bennünket arra, hogyan alkalmazkodjunk az újabb és újabb nehézségekkel és kihívásokkal szemben.  

Mindenki látja és érzi az inflációs nyomást, mely nemcsak a piaci szereplőkre, gazdaságra, önkormányzatra gyakorol negatív hatást, hanem minden családra. Szegvár esetében csak az energiaáremelkedés több mint 100 millió forintos többlet terhet jelent majd.

Az új évkezdés arra is nagyon jó alkalom, hogy megálljunk egy pillanatra, és tekintsünk vissza az eltelt évre. Számba tudjuk venni, mik voltak azok a jó dolgok, amiknek örülhettünk, és melyek voltak azok a problémák, nehézségek, amikből következtetéseket vonhatunk le, és tanulhatunk belőle.

Nagyon örvendetes, hogy 2022-ben kétévnyi Covid miatti korlátozások után az egyesületek, civil szervezetek újra meg tudták kezdeni a „normális” működésüket, újra felélénkült a kulturális és közösségi élet.

Magánemberként és polgármesterként azt kívánom, hogy olyan terveket és célokat állítsunk fel, illetve tűzzünk ki, amelyet örömmel, elszántsággal, kitartással, alázattal és egészséggel tudunk teljesíteni!

Boldog új évet Szegvár! Isten éltessen mindnyájunkat!

Szabó Tibor György
polgármester

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató