Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Sakk hírek

1 247

– Megyei csapatbajnokság
Mire a kedves olvasó e sorokat olvassa, már csak egy forduló maradt hátra ebből a bajnoki idényből. Mint az köztudott a szegvári Kempelen Sakk-kör felnőtt csapata a megyei I. osztályban, küzd a pontokért. Szinte biztos, hogy dobogós helyezést ér el, csak még nem tudni, hogy annak melyik fokára állhat. Bármi lehetséges még, és ha a szerencse is társul szegődik, akkor a szegvári sakkcsapat bajnokcsapat lesz! De ha mégsem, akkor sem kell elkeseredni, mivel a csapat, ilyen szép helyezést még sohasem ért el. Ha kedvezően alakulnak az eredmények, akkor hamarosan osztályozót játszhatunk az NB II.-be jutásért. Az ifi csapat is derekasan küzd a pontokért és valószínű, hogy a hat csapat közül az első három között fog végezni. Egy hét múlva már mindenre fény derül. 
– VII. Zöld Sas Kupa
Mint minden márciusban, így az idén is megrendezésre került a már hagyományos Zöld Sas Kupa elnevezésű egyéni sakkverseny, március 20.-án, szombaton. Évről évre a Zöld Sas Söröző üzemeltetői biztosítják a versenytermet, a vándorserleget (most éppen újat kellet venni mert az előzőt végleg elnyerték), valamint a versenyt követő estebédet, ami ezúttal magyarosan elkészített töltött káposzta volt. A versenynek jó híre van a régióban, sőt az idén már a magyar és szerbiai versenyzőkön kívül a románok is megjelentek. A 30 résztvevő közül több címviselő is volt s már lehetett előre sejteni, hogy hatalmas küzdelem lesz a díjakért. Végig nagy volt az izgalom s csak az utolsó fordulóban dőlt el, hogy ki fogja egy évig őrizni a serleget. Végül is a papírforma érvényesült, s talán csak a román Butunoi nemzetközi mester 9.-ik helyezése keltett némi csalódást. Az élen hármas holtverseny alakult ki és ilyenkor egy speciális számítás, (Buholcz) dönti el a sorrendet. Ennek alapján a végeredmény:
– 1. Geleta Jován 5.5 pont (Szerbia)
– 2. Volosin Vladimir 5.5 pont (Magyarország)
– 3. Ungureanu Sandu 5.5 pont (Románia)
– 4. Rujan Rodel 5 pont (Románia)
– 5. Dosztán János 4.5 pont (Szerbia)
– 6. Kajári István 4.5 pont (Szerbia)
Legjobb ifjúsági: ifj. Surinya Tibor 2.5 pont (Hódmezővásárhely)
Legjobb szenior: Tóth Kázmér 3.5 pont (Kempelen Sakk-kör, Szegvár)
A technikai hátteret a Kempelen Sakk-kör biztosította, a számítógépes svájci rendszerű sorsolást Kosztolányi Sándorné bonyolította le.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató