Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Halló! Itt a Gondozási Központ – hírek a Hunyadi János u. 27-ből!

2 727

– A Gondozási Központban megtartott bensőséges karácsonyi ünnep, a klubtagok által sütött illatos mézeskalácsokkal feldíszített fenyőfa, az általános iskolások műsora, az ajándékba kapott asztali dísz, a sok-sok szaloncukor maradandó – bízom benne, hogy egész évre kiható – jó érzést és emléket hagyott az idős szívekben. 
Köszönettel tartozom mindazon segítőkész embereknek, akik adományaikkal hozzájárultak ehhez a szép ünnepséghez, név szerint: Ternai János és családja, Nóbik László és családja, a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet szegvári kirendeltségének vezetője és magukat megnevezni nem kívánó magánemberek (klubtagok).

– A Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálat kis kliensei számára is minden évben megrendezzük a már hagyománnyá vált karácsonyi ünnepséget. Szintén köszönettel tartozom mindazoknak, akik felhívásunkat elolvasták a Szegvári Napló hasábjain és segítettek nekünk abban, hogy szebbé tehettük ezt a napot. Nagyon sok adományt kaptunk, amelyet eljuttattunk a rászorulóknak: bútorokat, ruhaneműt, lábbelit, játékokat, szaloncukrot. 

– A zord tél megérkezett a farsang idejére, amit igyekeztünk messzire űzni zeneszóval, énekkel és tánccal – reméljük sikerült! Remek hangulatú farsangi ünnepség, terített asztal, vidámabbnál vidámabb műsorok, jelmezes szereplések jellemezték február 3-át, amikor egybegyűltünk egy kis mulatságra. Ugyanezt mondhatjuk el február 7-éről is, amikor a Katolikus Körben vigadhattunk.

– Az ünnepkörök után tovább folytatódnak a hétköznapok. Szeretettel várunk közénk minden kedves idős embert, aki úgy érzi, hogy egyedül van és lassan telnek a napok társ nélkül. Az Idősek Klubjában minden napra találunk hasznos elfoglaltságot, közös programot, lélekmelegítő beszélgetést. A jó idő beálltával tervezünk kirándulásokat közeli és távoli vidékekre. 

– Lehetőség van ingyenes Internet használatra az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által kiírt eMagyarország Pont sikeres pályázata révén. A gondozónők segítséget nyújtanak az érdeklődő időseknek a számítógép és az internet használatában. 
Érdekes böngészni, régi fényképeket nézegetni a szegvári honlapon, friss híreket, eseményeket, recepteket, hasznos tanácsokat, ötleteket nyerni különböző oldalakon. Várunk minden idős szegvári és nem szegvári lakost nyitvatartási időben.

– A nehézkesen indult színházlátogatásnak ragyogó vége lett. 43 fővel utazunk rendszeresen, minden hónapban a Kecskeméti Katona József színház bérletes előadásaira. Néztünk már operettet, tragédiát, balettet. Ránk vár még egy szerelmi melodráma, egy színmű és egy vígjáték. 

– 2005. március 1-től bevezetjük intézményünkben a Szociális információs szolgáltatást, melynek keretében az igénylők megfelelő tájékoztatást kapnak a szociális biztonság megteremtéséhez kapcsolódó ellátásokról és szolgáltatásokról, azok hozzáférhetőségével és igénybevételével kapcsolatos szabályokról, eljárási kérdésekről, a helyben nem elérhető ellátások, szolgáltatások elérhetőségéről, igénybevételük módjáról, az ellátások igényléséhez szükséges iratokról.

Ilyen ellátások pl.: a személyes gondoskodást nyújtó ellátás és szolgáltatás. 
A pénzbeli és természetbeni szociális és gyermekvédelmi ellátások.
A családtámogatási ellátások. 
A társadalombiztosítási ellátások.
A foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellátások.
A fogyatékossággal összefüggő ellátások.

– Megkérek minden kedves olvasót, akinek tudomása van ellátatlan vagy beteg idős emberről, hajléktalanról, szűkölködő családról, gyermekről a lenti címen jelezze azt.

– Továbbra is szívesen fogadunk minden feleslegessé vált ruhaneműt, játékot, könyvet, bútort, textíliát, amit továbbítunk a hozzánk fordulóknak.

– Megkezdték működésüket az ellátott jogi, betegjogi, gyermekjogi képviselők, melyek elérhetőségei az intézményben kifüggesztve megtalálhatóak. Szintén működik a jogi segítségnyújtás a köznyelvben ismertté vált „nép ügyvédje”, melynek igénybevételének feltételeiről tájékozódhatnak intézményünknél.

– A Munkaügyi Központ aktuális álláslehetőségeiről, támogatott képzéseiről tájékoztatást tudunk nyújtani az érdeklődőknek.

– Intézményünk nyitott a lakosság felé, így ide bárki – legyen az szegvári vagy vidéki lakos – bejöhet, érdeklődhet, tájékoztatást, segítséget, tanácsot kérhet.
Szívesen fogadom az alulról jövő kezdeményezéseket, melyeknek – megszabott határokon belül – teret adok az intézményben, így működik az asszonytorna, a személyiségfejlesztés gyermekeknek, amatőr táncklub tiniknek, különböző előadások, képviselői fórumok megtartása.

– Figyeljünk egymásra, de törődjünk Magunkkal is, mert „Nem a test fizikai halála az igazi halál, hanem a vegetáció. Feladjuk az álmainkat, és ezzel önmagunkat is. Rutinból létezünk. Alszunk, dolgozunk, eszünk, dolgozunk, alszunk. Nap múlik nap után, hét múlik hét után, hónap hónap után, és az évek elszállnak.” Dr. Csernus Imre pszichiáter, a drogdoki bölcs gondolatait teszem közzé – elgondolkodtató vagy nem?

Pintér Lászlóné mb. intézményvezető

Elérhetőségeink: 
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény
Szegvár, Hunyadi J. u. 27.
Telefon, fax: (63)364-860
E-mail: szocintezmeny@szegvar.hu 
Nyitva tartás: hétfőtől – péntekig: 7.30 – 15.30 óráig. 

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató