Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A művészpalánták 2004/2005-ös tanéve

655

A Szegvári Alapfokú Művészeti Iskola zenész növendékei ebben a tanévben is bebizonyították, milyen színvonalasan játszanak hangszereiken. Iskolánk vezetőségének és tanárainak a minőség, és nem a mennyiség a fontos. Mivel a hangszeres oktatás egyéni órákon zajlik, tanárainknak nagyon fontos a személyes törődés, nevelés. Mindannyian tudjuk, hogy a zenének milyen jótékony hatása van, ezért is ajánljuk ezt a művészeti ágat.
A hangszertanulás sok időt igényel, hiszen a választott hangszeren kívül kötelező tárgyra is, a szolfézsra is járnia kell a művészpalántának. De hogy a zene által mennyivel gazdagabbak, a szépre, a jóra fogékonyabbak lesznek a gyerekek, már Kodály Zoltán, nagyszerű zeneszerzőnk és zenepedagógusunk is megmondta.
2004 őszén rendezték meg az I. Szegedi Regionális Gitárversenyt, melyen Kovács Gabriella és Vígh Dániel képviselték iskolánkat. Gabi gitármuzsikáját különdíjjal jutalmazta a neves zsűri. Felkészítő tanáruk: Bajomi Nagy Péter.
Februárban tartottuk a már hagyományosnak mondható tanári hangversenyünket a művelődési házban. Ezeket a koncerteket fontosnak tartjuk, hiszen ilyenkor a gyerekek és szüleik bepillantást nyerhetnek a tanárok művészi produkcióiba. Örömmel tapasztaltuk, sokan voltak kíváncsiak a művészeti iskola pedagógusaira. 
2005 tavaszán Szentesen a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában került megrendezésre a Kortárszenei Találkozó, melyen több növendékünk is sikeresen szerepelt: Vígh Dániel és Vígh Róbert – gitár, felkészítőjük: Bajomi Nagy Péter; Barta Evelin és Bozóki Renáta – furulya, felkészítőjük: Benkő Gabriella. Ezúton gratulálunk a sikeres szerepléshez.
Április 13-án Szegeden jártunk a Százszorszép Gyermekházban, ahol a Csongrád Megyei Fiatal Művészeti Iskolák VI. Zenei Versenyét rendezték. Iskolánkat Kovács Gabriella (gitár) és Ágoston Georgina (furulya) képviselte. Gabi II. helyezéssel, Georgina különdíjjal tért haza. Felkészítőik: Bajomi Nagy Péter és Benkő Gabriella.
Április 20-án Csongrádon jártunk, a MÚZSA Alapfokú Művészeti Iskolában. Játékos műveltségi vetélkedőn vettek részt diákjaink. A Music girls csapat tagjai: Szabics Anetta, Tégla Kata, Laskovics Bianka, Vass Mária és Fazekas Anett. A zenész lányok V. helyezést értek el. Az Angels csapat tagjai: Vajda Kinga, Szabó Zsuzsanna, Halász Tünde, Kovács Gabriella és Ágoston Georgina. Az Angyalok ezen a versenyen I. helyezést értek el. Gratulálunk! 
A szegvári Művelődési Ház szervezésében iskolánkból három tanuló vett részt az üllési szomszédoláson: Vígh Dániel és Vígh Róbert gitáron (tanáruk: Bajomi Nagy Péter), Kószó Ádám zongorán és Siska János szintetizátoron (tanáruk: Forgó Róbert) játszott. 
Szeretnénk hirdetni, hogy művészeti iskolánk június 10-én 10 és 11 órától hangszerbemutatót tart az általános iskolások számára a művelődési házban. Ekkor osztjuk ki a jelentkezési lapokat is. Választható hangszerek: zongora, gitár, fúvós- és ütőhangszerek valamint zenei előképző. Ez utóbbit nagycsoportos ovisoknak és 1-2. osztályosoknak ajánljuk.
Ha van olyan szülő, akinek kérdése van a zenetanulással, a beiratkozással vagy a művészeti neveléssel kapcsolatban, őt szívesen tájékoztatom személyesen június 14-én 15.30-17 óráig az Új Iskolában.
Évzárónkra 2005. június 13-án hétfőn 17 órától kerül sor a művelődési házban, melynek ünnepi része után a néptáncosok és a zenészek megkapják év végi bizonyítványukat.
Ezúton kívánok minden kedves zenésznek, néptáncosnak, növendékünknek tartalmas és kellemes nyári szünetet!
Mihály Ágnes mb. igazgató

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató