Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Megkezdődtek a kátyúzások Szegváron

1 745

Az útburkolati hibák tartós javítása érdekében ma, a rekkenő hőségben megkezdődtek a szakszerű útjavítási munkálatok Szegvár belterületén. Sajnos erre semmilyen pályázati forrást nem nyert Szegvár, az Önkormányzat 4 millió Ft-ot biztosított saját gazdálkodásából.

Szabó Tibor György polgármester egy hónappal ezelőtt rendelte meg az útjavítási munkálatokat a vásárhelyi cégnél, a tervek szerint a Régiposta, a Hunyadi, a Kontra, a Ménes utcákban fognak kátyúzni, valamint egy kis szakaszt a Kórógy utca Szécsényi és Kossuth utca szakaszán. Amennyiben marad még a keretből, folytatódni fognak a munkálatok. Nehezítő körülmény, hogy nem sikerül mart aszfalthoz hozzájutni, mert „állami” tulajdonban van az ezt értékesítő cég.

Szegváron 2006. és 2019. között, – Gémes László polgármestersége idején – nagyon el lett hanyagolva az utcák állapota, amelyet a csatornázás még tovább rontott, pedig a kivitelezőnél érvényesíthető lett volna a helyreállítási garancia, de akkor ezzel „valamiért” nem élt Szegvár. A 13 év alatt csekély útfelújítás történt, az utcák balesetveszélyes állapotba kerültek, s jelenleg is van olyan utca, ahol nyoma sincs annak, hogy ott egykor aszfaltos út lett volna.

Ezeket a fotókat ma délelőtt készítettem, nagyon megsajnáltam az útépítő munkatársait, hogy ebben a nagy kánikulában a tűző napon ilyen nehéz fizikai munkát végeznek. Ők bizakodóan azt mondták nekem, hogy az időjárás ilyenkor a legkedvezőbb az aszfaltozáshoz.

Fotóalbum

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató