Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Az Internetező Klub híreiből

905

November 5-én délután 5 óra körül a szegvári Művelődési Ház egyik kistermében találkoztunk néhányan, akik elvégeztük az „Mami-Papi” Internetes tanfolyamot. Elhatároztuk, hogy a továbbiakban is együtt szeretnénk maradni és közösen felfedezni a világháló rejtelmeit. Az összejövetelen megjelent Szenczi Sándorné polgármester asszony és Nagy Sándorné Edit is, aki eddig egyengette, szervezte útjainkat. Ő kérte meg az általános iskola vezetését, hogy engedélyezzék ezek után is a számítógépek használatát. Mindezt az iskola rendszerfelelősének felügyeletével. Tóth Péterné Mariann vállalta is ezt a feladatot alkalmanként 1400 forintért. Polgármester asszonyunk egyből megígérte: ezt az önkormányzat kifizeti neki. Nagyon köszönjük neki!
Így tizenheten megalakítottuk az Internetezők Klubját. Minden második hétén hétfőn este öt órakor találkozunk az iskolában. Itt a már jól ismert környezetben és gépeken továbbra is találkozunk és kutakodhatunk a világhálón. Nézegethetünk gyönyörű képeket a világ minden tájáról. Megtekinthetjük a leghíresebb festők, szobrászok világhírű alkotásait. Vagy olvashatjuk a legfrissebb és legérdekesebb híreket a nagyvilágból. Kit-kit mi érdekel egy-egy témáról.
Nagyon sokan Szegvár honlapját nézegetik és olvasgatják az oldalon megjelent írásokat. Örömmel közlik ha valami ismerős képre találnak, de szívesen böngésznek az archívumban is. Jó visszaemlékezni régi dolgokra, mi is volt, akkor mikor ez a kép, készült és hol is voltunk akkor?
De szívesen olvassuk gyermekeink, unokáink e-mail leveleit is, és próbálunk válaszolni is ezekre nagy igyekezettel. Ha valakinek nem sikerül valami, vagy megakad valahol ott van Mariann és segít. Mi kezdők még elakadunk az Internet rejtelmeiben. De van aki már játszani is tud. Na nem olyan profi módon mint a gyerekek. Nekünk még gondot okoz rátalálni egy érdekes, vagy nehezebb rejtett témára, de ha valaki megtalálta azonnal a másik is meg akarja keresni, látni, tudni hogyan található meg. Nagyon nagy a tudásszomj még ebben a korban is. 
Manapság sokat halljuk a rádióban, TV-ben további részleteket megtalál vagy elolvastat a „www…..hu” web oldalon, vagy nézze meg honlapunkat. Sajnos mi nyugdíjasok már nem használhatjuk ki a „sulinet” adta kedvezményes számítógép vásárlási lehetőséget, esetleg gyermekeink elhasznált gépén gyakorolhatunk. Internet előfizetés pedig nekünk kis nyugdíjasoknak nagyon nagy kisdadás lenne. Köszönjük ezt a lehetőséget az iskola vezetésének, a polgármester asszonynak, rendszergazdánknak – Mariannak – a segítséget.
A faluban lévő többi e-Magyarország pontokat sajnos nem igen tudjuk használni, mert nagyon nagy az igény a fiatalok körében is. A gépek állandóan foglaltak a Könyvtárban és a Művelődési Házban, az Idősek Otthonában pedig nem jók a számítógépek.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató