Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Orosháza – a Föld Napján is teker a város

0 326

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


Április 22-én az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete (OKÉ) ismét közös demonstrációra hívja a bringásokat és szimpatizánsaikat.
A földnapi rendezvény céljai megegyeznek a szeptember 22-ei Autómentes Nap céljaival: felhívni a döntéshozók figyelmét a belvárosban tapasztalható közlekedési viszonyokra, a városi közlekedés alternatív lehetőségeinek demonstrálása és a környezettudatos életmód népszerűsítése. 
A program fénypontja a délutáni kerékpáros felvonulás lesz, a tavalyinál hosszabb útvonalon, illetve közös bulizás zárja a napot. Az OKÉ ezen túl környezetvédelmi témájú fotópályázatot hirdet minden korosztály számára. A legjobb alkotások elismerésben részesülnek, s minden pályamunka felkerül az orosházi egyesület honlapjának galériájára.
Az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete (OKÉ) 2005 nyarán alakult azzal a céllal, hogy közösséget teremtsen a hobbi, illetve sportcélokkal kerékpározók számára, elősegítse a kerékpáros kultúra minél szélesebb térnyerését, kikövetelje a biztonságos és egészséges közlekedés feltételeit, illetve a helyieket érintő környezetvédelmi kérdésekben is hallassa hangját. Első nagyszabású, bemutatkozó rendezvényüket szeptember 22-én tartották meg, az első orosházi autómentes napon mintegy háromszázan pattantak nyeregbe, ami a város egy százalékát jelenti, ezen túl hosszabb-rövidebb túrák fűződnek a szervezet nevéhez. Az OKÉ alapítója, alelnöke Lénárt „Léna” Ferenc, a csángóföldi, albániai, illetve más európai kerékpáros útjairól ismert világjáró, akinek soron következő, május elsején kezdődő európai túrájának előkészületeiben is részt vesz a szervezet.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Akár ez is tetszhet
Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató