Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Piactéri fészekrakók

0 399

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


A tavasz közeledtét jelzik a visszatérő gólyák Szegváron. A Falumúzeum kéményén és a Piactéren, a Reál Üzlet előtt párban fészkelnek a gólyák. Az „öreg” gólyák (a Falumúzeumnál) megkezdték a tavalyi fészek tatarozását, az „ifjabb” gólyák (a Piactéren) elkezdték a fészekrakást. Sajnos nem a legjobb helyet nézték ki maguknak, a villanyoszlop tetején nagy a veszélye az áramütésnek. Pedig választhatták volna a Vármegyeháza kéményét is, de ezt csak ők tudják, hogy miért a piactéri villanyoszlop mellett döntöttek. 
A madarak visszatérésével kapcsolatban felmerül a gondolat, hogy a telelő területekről érkező szárnyasok magukkal hurcolhatják a madárinfluenza vírusát. A szakemberek véleménye szerint erre igen csekély az esély, mivel a madarak olyan nagy távolságot repülnek át két hónap alatt, míg hazánkba érkeznek, hogy ez még egy egészséges állat számára is igazi erőpróbát jelent. Egy fertőzött, legyengült madár képtelen lenne erre és már az út során elpusztulna. 
A szakemberek egy országos program keretében a fiókákat egyéni sorszámmal ellátott színes gyűrűvel jelölik meg, ez nagy felbontású távcsővel messziről leolvasható. Így tudják beazonosítani, illetve figyelemmel kísérni a szárnyasokat vándorlásaik útján.

Fotóim megvásárolhatók a Purgel.hu weboldalamon, ahol több tízezer fotóm tekinthető meg rendezett formában.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Akár ez is tetszhet
Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató