Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Józsi bácsi és a Civil TV IX.

1 017

– Megkérdeztem Józsi bácsit az Iskola utcából mi érdekeset látott a Civil TV-ben.
– Hát én úgy látom miúta Civil TV, van azúta küzdenek a téknikáva. Még miúta nekém bé van kötve, nem vót olyan adás, hogy né köllött vóna fölugránom a kényelmes fotélombú osztán a hangját igazgatnom, me vagy nagyon hangos, vagy sémmit sé hallok. De hát errű mán emlitést sé tész sénki, még a sarki kocsmába sé. Me esztet mán tejjessen mégszoktuk.
Mostan ugyé hetek úta az egész adás a polgármestér még a képviselő jelőttek bémutatásárú szól, mán a csapbú is ez folyik. De azé jó, me mégismerjük réndésen űket. Amit valaki nem ért, vagy nem tud valamit, asztat még a tudós profésszor úr úgyis emagyarázza, me mint mán említéttem nem éccé, magyarázni asztat réttentőjen tud, még szeret. Esküszöm jobb lét vona ha profésszornak mégy, akkó magyarázhazott vóna eleget. De hát így csak hetente éccé-kéccé magyarázhat. De mindént még tud magyarázni, az mán biztos. Nagyon izgalmas vót ahogy élő adásba majdnem égymásnak ugrottak a polgármestér jelöltek, de kimagyarázta űket, még szépen léállította a vitát. Ha létt vóna telefonom én is kérdéztem vona tűlűk. Me jó létt vona ha asztat is emongyák mi lész evve a sok autóva, még hangos motorra, ami a nyugalmunkat, még a levegőt ronccsa? Még persze az útakat! A kocsmába mán égymás hangját sé nem ércsük. Van-é erre eképzelésük, vagy mindén marad a régibe? Hová nyútanak bé pályázatot, még mennyi pízre kő pályázni, hogy a falut réndbe tégyék? De nagyon réndés vót a tudós profésszor úr, me nem béfolyásota a nézőt, hogy kire kéne szavaznia. Dicsértem is ezé, mondta is a mama: „Gyuláva dícsérd a napot papa”. Így annak, aki nézte, e léhetétt határozni kire aggya lé a voksát. De esztet azé jó még kő gondoni. Me ugyé ha nem lész jó polgármestér még képviselő testület csak saját magunkat okóhassuk, hogy rosszú választottunk. Igaz nekém az előzőkke sé vót sémmi bajom, remélém a mostaniakka sé lész.
Mostan még csinátak égy unalomig ismétlő műsort, égy válogatást az eddig látottakbú. Előszétték a szőke nőt, a Henikét, még a Katókát, még a Civil TV fonnyadt magyar narancsát, a Gergőkét, még ő, ő a Jessykét, még a Civil TV tudós profésszorát, a Gyuluskát, még a legjobb riportyaikat. Osztán ezéket ismétégetik az unalomig még a szakálnuk ki nem tollasodik. Naná, hogy ezékbe éccé sé vót hanghiba. Űhettem nyugottan a fotélomba. De hát esztet is mondtam mán, hogy ezék állandójan csak ismétégetnek. Széréncsére, van még égy pár csatorna amit léhet nézni. Azé is mégyek e a sarki kocsmába, me ottan állandója jó az Eurosport. Nem úgy, mint otthon a kábelon. Otthon majdnem mindén másnap asztat látom, hogy mán mégent áll a kép. A kocsmába asztat monggyák az űvéké azé jó me parabola anténnájuk van. De ottan még nincsen Civil TV. A kábel az néha méghibásodik. (Hát elég sokszó méghibásodik.) De a havi díjat asztat mindig még kérik, mintha jó lénne. Nem értém én esztet, Esküszöm nem értém. Úgy kéne jó vétel jó píz, rossz adás, rossz vétel, ninc píz.

Aki elmondta: Józsi bácsi az Iskola utcából.
Aki leírta: Mihály Klára

Én rendszeresen nézem a Civil TV-t, de nem látok semmit…

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató