Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Józsi bácsi és a Civil TV X.

1 044

– Beszélgettem Józsi bácsival, milyennek látja mostanában a Civil TV műsorát? Miről beszélgetnek a sarki kocsmában?

– A CIVIL TV műsora mostanába égyre jobb. Mán nem adnak olyan sok szentési műsort, ami a fő pozitívum. Még nem szövegél annyit a tudós profésszor. Me ugyé minket szégvárikat inkább érdekél mi történik a mi kis falunkban, mint a közeli nagyvárosban. Hát mostan úgy látszik, égyre inkább ere fordul a dolgok folyamata. Ami nagyon jó, hogy közvetítik a képviselő testületi üléséket. Így mindénki láthassa mit csinának a testületi ülésén, hány képviselő van ott, mirű tárgyanak a falu vezetői, mit észnek, isznak, mire kötik a mi béfizetétt forinttyainkat. Úgymond első kézbű kapjuk a híréket nem innen-onnan, pusmorognak ezt is, azt is. 
Éccé szeretném még mégérni asztat, hogy a hang is réndbe légyén, né köjjön állandójan fölugránom, me vagy nagyon hangos vagy nagyon halk. Mostan mán sokka szébb képeket láttam, mint eddig bármikó, persze ez csak a szép őszi időjárásnak köszönhető. De esztet a képújságot nem bírom elviselni. De hát nem kő nézni, amit az embér nem bír elviselni. Csak asztat nem értém milyé ismétégetik olyan sokszó. Éccé mutatnák de akkó sokka lassabban. Talán akkó főtunnám írni mikó indul vagy érkézik a busz, vagy a vonat, me más az egészbű sénkit nem érdekél. Me ugyé kempigbe mán novembérbe nem mégy gondolom én sénki?! De azé réklámozzák. Csak asztat nem értém, milyé fizetnek érte? De az is léhet, hogy mán nem fizetnek érte, csak nem vétték még észre.

– Mi a beszélgetés témája mostanában a sarki kocsmában?

– Az égyre rosszabb gazdasági helyzet mostanába a beszédtéma, nemcsak a kocsmába, hanem mindénütt. Mindénki a rossz gazdasági helyzetre panaszkodik. Asztat tanágassák mit csinának az orvosok azza a sok fém százassa, ami vizitdíj címén béfolyik majd a kasszájukba. Me az biztos sénki nem fogja tízezrésse fizetni az orvosnak a vizitdíjat. Mire égy nyugdíjas a rezsijit kinyögi mán csak aprópíze marad. Ha a doktorhó mégy, odaaggya az összegyűt aprópízit. Háromszáz forintot csak apróba léhet fizetni. Látom lelki szémeim előtt, hogy réndélés után számogassák a gurulós százasokat. Hát mosolyognom kő rajta. Na majd lész valahogy, ezén nem nekém kő törni az agyamat.

Aki elmondta: Józsi bácsi az Iskola utcából.
Aki leírta: Mihály Klára

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató