Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Művelődési Ház hírei, májusi programjai

2 354

2007. áprilisi programokról

– Nagy sikerrel zajlott le a húsvéti hímes tojás kiállítás, alkotóház és kézműves vásár 2007. április 2-14 . között. A Jeles napok , ünnepi szokások közül a húsvéti népszokásokat elevenítettük fel a Belevaló Klub, valamint Danicskáné Cserna Piroska, Molnárné Szűcs Melinda, és Kovácsné Bíró Ildikó segítségével. A Belevaló Klub tagjainak közreműködésével Húsvét után játékos vetélkedőt is szerveztünk, tojásdobáló, tojásgurító, és húsvéti asztalterítési versennyel. Köszönjük a részvételt. A programot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatta.

– Április 17-én 17 órakor nyílt meg az Én ezt tudom! alkotói pályázat fotó kategóriájának kiállítása. A kiállítást Horváth Dezső nyitotta meg. A nagyszámú alkotó közül Berezvai László Szegvárról, és Marton Ferenc Mindszentről diaporáma, diapanoráma vetítéssel színesítette az alkalmat. A kiállításon az alábbi alkotók mutatkoztak be: Török Imréné, Józsa Éva, Marton Ferenc, Berezvai László, Dr. Ávéd János, Tóth Istvánné, Apró Mária, Purgel Zoltán, Rácz Attila, Lehoczky Nóra, Lehoczky Annamária, Dr. Lehoczky János, Dr. Zbigniew Gluszczak, Andrikó Istvánné. A pályázaton kézműves kategóriában nevező alkotók is bemutatkoztak: Kozma Istvánné játékokkal, Nagy Ibolya, Pocsorák Péterné gobleinnel, Kondacs Mihályné bábokkal, Muzsik Sándorné kötéssel, és Török Imréné nagy méretű kézzel varrt babákkal. A zsűri tagjai voltak Horváth Dezső, Szűcs Árpád, és Kovács Lajos. Köszönjük szépen a részvételt.

– Április 21-én 19 órától mutatták be társastánc tudásukat a 2007-ben végző nyolcadikosok a hagyományos vizsgabálon, szüleik, rokonaik, barátaik, és tanáraik előtt. A társastánc tanfolyamot László Csaba táncpedagógus, versenytáncos vezette. A bálon Gazsó József és Szűcs Zoltán húzta a talpalávalót.
A bemutatkozó párok voltak:
Bozó Vivien – Bézy Norbert
Hegyi Krisztina – Puskás Máté
Lakatos Alexandra – Németh Roland
Lekrinczki Izabella – Ágoston Kristóf
Lengyel Laura Eszter – Vajda Zalán
Tóth Ivett – Korom Tibor
Tóth Krisztina – Mészáros Norbert
Török Renáta – Romhányi Krisztián
Vígh Noémi – Rúzs-MolnárDániel
Versenytáncos: Ágoston Marcell – Szőke Bernadett
A nyolcadikosok bemutatták az angol keringő, blues, tangó, bécsi keringő, slow fox, cha-cha-cha, samba, rumba, mambó, jive táncok alapjait a közönség nagy tetszésére.
A műsorban bemutatózott: Kis Vencel – Ormándi Molli, Bugyi Bence – Kis Violetta, Nagy Gergő – Horváth Alexandra, illetve a meglepetés táncosok. Köszönjük szépen, és sok sikert kívánunk mindannyijuknak!

– A Belevaló Klub tagjai 2007. április 29-én Felgyőn, április 30-án Csongrádon, május 1-jén Szegváron tartottak kézműves alkotóműhelyeket.

– Május 1-jén nyílt meg a Kastélyban az Én ezt tudom!szegvári és Szegvár környéki alkotók pályázatának Gála Kiállítása. A kiállításon 52 alkotó mutatkozott be. A kiállítást köszöntötte Gémes László polgármester, megnyitotta Dr. Szirmai Éva adjunktus (Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskola Közművelődési Tanszék), Szűcs Árpád festőművész, a zsűri elnöke méltatta.

Májusi-júniusi programjaink

– Május 8-án (kedden) 18 órakor a Művelődési Házban Koczor György Ybl-díjas építész tart előadást várostervezés, épületek szimbólummá válása témákról. Önt is szeretettel várjuk a „Tudományok testközelben” előadására!

– Május 13-án 14.30 órakor Dorogi Zsuzsa a vendégünk. Hangjával gyógyít a spirituális hangterapeuta. Előre bejelentkezni a Művelődési Házban lehet. A programot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja.

– Május 15-én 17 órakor Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztők Egyesülete gyűlése.

– Május 19-én óvodai évzáró és ballagás.

– Május 25-én gyermeknapi Suli-buli.

– Május 27-én 15 órakor Eszterlánc alkotóműhely a Pünkösd jegyében, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával.

– Május 27. 19 órakor Pünkösdi Néptánc Gála a Dobbantó Néptánc Együttes estje.

– Június 3-án 16 órakor Vértes Judit író-olvasó találkozó Szegvárról szóló, megjelenő könyvéről.

– Június 9-én Rákoscsaba vendége Szegvár. Bemutatkozás kulturális, gasztronómia és egyéb területen. A bemutatkozást Szegvár Nagyközség Önkormányzata támogatja.

– Június 10-én 14.30 órától Dorogi Zsuzsa a vendégünk. Hangjával gyógyít a spirituális hangterapeuta. Előre bejelentkezni a Művelődési Házban lehet. Az Eszterlánc műhely következő foglalkozását a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja.

– Június 23-30. Én ezt tudom! alkotótábor a Kastélyban. Érdeklődni a Művelődési Házban lehet.

– Június 30. 10 éves a Durbincs Bábcsoport Bábos szakmai nap a műfaj jeles képviselőivel.

Nyári előzetes

– Július 9-13. Táncos tábor
– július 8-13. Káva dráma tábor Mindszenten
– Július 16-20. Ugri-Bugri játszótábor 6-12 évesek számára Dzsungel könyve keretjátékkal
– Augusztus 11. Kirándulást szervezünk a Repülőnapra Kecskemétre. Érdeklődni és jegyet rendelni a Művelődési Házban lehet.
– Augusztus 21-25. Nemzetközi Alkotótábor.

A nyári Szegedi Szabadtéri játékokra még lehet jelentkezni a jegyárak befizetésével a művelődési házban (a Macskák című musical, a Rudolf című musical, a Marica grófnő című operett, a török tánc show, a Bánk bán című előadás).

Vegyék igénybe szolgáltatásainkat, rendezzék a Művelődési Házban családi eseményeiket. Igényeljék asztalainkat, székeinket rendezvényeikre!

A Művelődési Ház ÚJ nyitva tartása:

– Hétfő: 14- 20 óráig
– Kedd: 11-20 óráig
– Szerda: 14-20 óráig
– Csütörtök: 14-20 óráig
– Péntek: 14-20 óráig
– Szombat: 10-12 óráig.
– Vasárnap: 15-20 óráig

A hivatalos nyitva tartástól eltérni csak a Művelődési Ház munkatársaival egyeztetve lehet. Kérjük szíves megértését!
2006-ban – mint már bizonyára tudják – Teleház létesült a Művelődési Házban a Kurca-Völgye Egyesület és a Fiatal Gazdák Országos Szövetsége közreműködésével. Az eMagyarország pont bővült ki gépekkel és szolgáltatásokkal.
Érdeklődjön személyesen a lehetőségekről! Kérjük, hogy óvja a berendezéseket, s erre figyelmeztesse társait is! A Művelődési Ház nyitva tartási idejében vehetik igénybe szolgáltatásainkat!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 
Érdeklődjenek személyesen, vagy a (63)364-816-os telefonon, mely üzenetrögzítőként és fax-készülékként is működik. A Művelődési Ház e-mail címe: szegvarekimuv@freemail.hu 

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató