Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Művészetek Völgyében jártunk

2 019

Szentes és Szegvár kiemelt vendégként szerepelt a Művészetek völgyében július 27-28-án. Mintegy 200 szentesi, szegvári bemutatkozó, szervező és TV-s járt Taliándörögdön, a Kapolcs nevével fémjelzett Művészetek Völgye egyik településén. 
Hatalmas előkészületeket igénylő, színes kulturális kavalkád adott ízelítőt Szentes és térsége értékeiből. Dörögd szíves vendéglátóként biztosította a helyszínt, ahová két mikro busszal, három nagybusszal, és egy teherautóval érkeztünk. 
Augusztus 27-én a kapolcsi megnyitó hangulatában meghatározó volt népi lakodalmas játékunk. 
A Szentes Városi Fúvószenekar, a szegvári Tűzköves színjátszó-csoport és a Dobbantó Néptánc Együttes, összesen kb. száz fővel, beöltözve, zenélve, csujogatva vonult végig a főutcán, csalogatva a nézőket a dörögdi, esti programra. A Fúvószenekar, a Dobbantó Néptánc Együttes, a Pengető Citera Zenekar és a Szentesi Ütős Együttes nagy sikerrel állt este a nagyszínpad ezres nagyságrendű közönsége elé. A Tűzköves Színjátszók hét szereplős komédiával is készültek, sajnos műsoruk kihangosítását nem sikerült megoldani. Még 28-án is történt próbálkozás az ottani hangtechnikus bevonásával, ám végül kénytelenek voltunk lemondani a nagyszínpados fellépésről, és 28-án este kamara jellegű, kisszínpados bemutatkozást vállaltunk. 
A második napon ugyanis újra Szentes-Szegvár volt kiemelve. 
Az „Én ezt tudom” Mozgalom 50 emberrel érkezett, magukkal hozva alkotásaikat és lelkesedésüket. A Mozgalom hangulatához híven minden kisebb közösség, – Kun Rezső festőművész és tanítványai, a Perspektíva Alkotókör Mindszentről, a szentesi nevezők, szegvári nevezők – megrendezték az előre felállított sátrak alatt saját kiállításaikat. Kulbert György faszobrászunk a helyszínen is faragott. 
Meghívott vendégként Dr. Csíky László orvos-szobrász, és Szűcs Árpád festőművész jelent meg saját tárlattal. Az Én ezt tudom hangulathoz hozzátartozóan most is tartottak velünk nagynevű pártolóink közül, akik előadásokkal gazdagították a programot. (Dr. Ancsin Gabriella egyetemi adjunktus, Dr. Szónoky Miklós professzor, Szűcs Árpád művész-restaurátor, Dorogi Zsuzsanna főiskolai tanár)
Élmény dús két nap marad emlékünkben, ahol a sok izgalom és munka mellett jókat ettünk, nevettünk. Jellemző volt a lelkes segíteni-akarás. 
Talán egyetlen bizonyíték: A három szakácsnő (Ágoston Antalné Terike Néni, Ivanovné Kati, és Bugyi Jánosné Veronka), valamint a buszsofőrünk (Gyermán János, aki kuktaként is kiváló volt), a legtermészetesebb módon vállalták a sátorban alvást! 
Köszönet minden fellépőnek a műsorért, az alkotóknak az aktív részvételért, a Civil TV munkatársainak szervező és dokumentáló munkájukért, a Tűzköves Színjátszó-csoportnak és párjaiknak a „konyhai” szolgálatért, minden velünk tartónak aki segített, és persze főleg Szentes Városnak és Szegvár Nagyközségnek a támogatásért, mely lehetővé tette a térség bemutatkozását e nemzetközi rendezvényen.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató