Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Vetélkedés és tarhonyafőzés ötödször!

1 524

Az idén augusztus 19-én délelőtt már ötödik alkalommal szervezte meg a közösségfejlesztők egyesülete a hagyományos szomszédságok közötti vetélkedőjét és az ehhez szorosan kapcsolódó tarhonyafőző versenyét. Már hetekkel korábban összeültünk, hogy miként is kellene a csapatok erejét és tudását összemérni. Volt olyan, aki az akadályversenyre, de a többség az Activity vetélkedőre szavazott, így Gila Csaba segítségével megkezdtük a feladványok összeállítását. Köszönet Csabának a kidolgozásért és a sok segítségért.
Szombaton reggel nagy izgalommal vártuk a csapatokat a kastély udvarában kialakított helyszínre. Az öt szomszédság csapata (Réti-telep, Kossuth-telep, Kinizsi-telep, Újfalu, Öregfalu) mellett játékra jelentkezett egy hatodik csapat, a Reál bolt csapata. Nagyon örültünk nekik. Jövőre reméljük, hogy egyre több csapat csatlakozik hozzánk, várunk baráti társaságokat, munkahelyi csapatokat. A vetélkedő nagyon jó hangulatban telt, jókat kacagtunk egy-egy mutogatásos feladvány teljesítésén. A zsűri igyekezett igazságosan megállapítani, hogy ki tette fel először a kezét, de nehéz dolga volt, hiszen nem volt lámpa, amit ha megnyomunk megáll a játék. Az Activity vetélkedő győztese a Kinizsi-telep csapata lett, második helyezést ért el a Reál bolt csapata, harmadik lett hajszálhíján a Kossuth–telep csapata, gratulálunk. Mindannyian egy-egy gyönyörű és nagyon finom tortát kaptak jutalmul, ráadásnak pedig egy-egy nagy dinnyét. Itt szeretnék köszönetet mondani Galambosi Mihálynak és a Zólyom cukrászdának, hogy a tortákat nagyon kedvezményes áron, támogatásként biztosították. Továbbá hálás köszönetünket fejezzük ki Arany Lajosné Katikának, aki az első helyezett csapatnak járó gyönyörű grillázs tortát készítette. Nagyon örültünk, hogy Hegedűsné Remzső Orsolya az elmúlt évekhez hasonlóan a dinnyéket támogatásként felajánlotta, hálás köszönet érte.
Mialatt vetélkedtünk, a főző asszonyok, férfiak serényen hozzáfogtak a finomabbnál finomabb tarhonyák elkészítéséhez. A zsűri tagjai: Szécsényi György, Gyömbér Ferencné, Kovács Lajos hamarosan hozzáláttak a kóstoláshoz. Nem volt könnyű dolguk, de megszületett a döntés.

Az ötödik tarhonyafőző verseny helyezései
a következőképpen alakultak:

1. Dr. Szín Imre (Reál bolt)
2. Vigh Balázs (Réti-telep)
3. Halász Lászlóné (Kinizsi-telep)

Minden főző kapott ajándékot, egy-egy nemzetiszínű szalaggal díszített lisztes zsákot töltöttünk meg olyan hasznos dolgokkal, amelyeknek a főzésnél fontos szerepük van (liszt, étolaj, fűszerek, stb.) A zsákokat Ráczné Purgel Ilona készítette, köszönjük a segítségét. Gratulálunk nekik, és jövőre is számítunk rájuk.
Szeretném megköszönni ezúton a csapatvezetőknek a sok fáradozást, amellyel sikerült nekik a csapattagokat mozgósítani, a Réti-telepen Gilané Bencze Máriának, a Kossuth–telepen Balogh Ágnesnek, a Kinizsi-telepen Bacsáné Erzsike néninek, az Újfaluban Balatoni Sanyinak, az Öregfaluban Lukács Adriennek. Nagyon jó lenne, ha jövőre még többen csatlakoznának és erősítenék saját szomszédságuk csapatát.
Végül de nem utolsó sorban szeretnék köszönetet mondani minden közösségfejlesztő kedves barátomnak, aki a szervezésben, lebonyolításban részt vett.
Hajrá csapatok, jövőre újra együtt!

Határné Bottyán Erika
Közösségfejlesztők Egyesületének elnöke

Tarhonyafőző verseny
(Fotó: Farkas Tibor)
Activity vetélkedő
(Fotó: Gajda Zsolt)

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató