Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

8 koronavírussal fertőzött beteget ápolnak a szentesi kórházban

3 632

Szentes Város Polgármesterének sajtóközleménye

A mai napon 2020. március 29-én a következtető tájékoztatást nyújtom Szentes város lakossága felé:

2020. március 29-én Dr. Kalmár Mihály, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház Főigazgatója tájékoztatása szerint újabb 7 fő pozitív koronavírussal fertőzött beteget vettek fel Kórházunk fertőző osztályára, így 8 főre emelkedett az ilyen típusú ellátottak száma. Hangsúlyozom, hogy a betegek közül továbbra sincs szentesi lakos, minden koronavírussal fertőzött személy ugyanarról a településről, ugyanabból a környezetből érkezett a szentesi kórházba.

Főigazgató úr tájékoztatása szerint a kórházunkban az egészségügyi dolgozók minden szükséges védőfelszereléssel rendelkeznek, és betartanak minden előírást. 

Erőn felüli áldozatos munkájukat a város nevében tisztelettel megköszönöm!

Továbbá tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a Szentes Városi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a karanténban lévő személyek száma további 5 fővel nőtt, így 18-ra emelkedett. 

Nyomatékosan felhívom Szentes város lakosságának és a szentesi Dr. Bugyi István Kórház ellátási területén élő lakosság figyelmét, hogy a Kormányrendeletekben foglalt és az Önkormányzatok által közzétett rendeletek utasításait maradéktalanul tartsák be!

Tisztelettel megkérem a 65. életévét betöltött, legveszélyeztetettebb korosztályhoz tartozó szentesi lakosokat, és a kórházunk ellátási területén élő lakosokat, hogy lakhelyüket csak kivételesen indokolt esetben hagyják el!

Szentes, 2020. március 29.

Tisztelettel: Szabó Zoltán Ferenc polgármester

RENDKÍVÜLI SAJTÓKÖZLEMÉNYSzentes Város PolgármesterétőlA mai napon 2020. március 29-én a következtető tájékoztatást…

Közzétette: Szentes Város – 2020. március 29., vasárnap
Szentes Város polgármesterének sajtóközleménye

Nagymágocs község polgármesterének sajtóközleménye

Tájékoztatás a COVID-19 koronavírus terjedése elleni védekezéssel kapcsolatosan

A Nagymágocsi Kastélyotthonban bentlakásos idősotthon nyolc fő időskorú bentlakó esetében mutatták ki a koronavírus fertőzést. 1 fő esetében március 28-án, 7 fő esetében pedig március 29-e reggelre a bentlakók hatósági teszt-vizsgálatai eredményeként. 

2020. március 28-án a Nagymágocsi Kastélyotthon aktív dolgozói is részt vettek azon a hatósági teszt-vizsgálaton, amely alkalmas a koronavírus kimutatására. A vizsgálat eredményeként nincs koronavírussal fertőzött munkavállaló a Nagymágocsi Kastélyotthonban. 

A Nagymágocsi Kastélyotthonban 2020. március 8-a óta látogatási tilalom, és az intézményből való kijárási tilalom lépett érvénybe ugyanúgy, mint a többi állami bentlakásos idősotthonban az időskorú bentlakók védelmében. Hangsúlyosan kijelenthető, hogy a Kastélyotthon szociális gondozói és ápolói, és az intézmény minden dolgozója az elvárható szakmaisággal és lelkiismerettel helyt állt, és teszi ezt folyamatosan. 

Ezért messzemenő tisztelet és köszönet jár nekik!

Tisztelettel és nyomatékosan kérek mindenkit, hogy ebben az időben erősítse lélekben a Kastélyotthon dolgozóit, mert az ő helytállásukra van szükség az idősotthon lakóinak, az időskorú gondozottaknak a mindennapi ellátása érdekében. 

Fontos információ!

Nagymágocs Nagyközségben, tehát a település lakókörnyezetében nincs diagnosztizált vírussal fertőzött személy, tehát Nagymágocs nem gócpont, nem fertőzött terület.

Elindultak a rövid idő alatt fals információk, ezeket kívánom megcáfolni. Kijelenthető, hogy nincs karantén alatt Nagymágocs, nem szállta meg a települést a katonaság. A vírus a bentlakásos kastélyotthont érinti, és a dolgozók szakmaiságának köszönhetően az ellátotti létszámhoz mérten alacsony mértékben. 

Mindenkit kérem a mértéktartásra, a fegyelmezettségre, és a higgadtságra. 

Tartsuk be Magyarország Kormánya által hozott intézkedéseket, a kijárási korlátozást! Figyeljünk oda az idősekre!

Tájékoztatás a COVID-19 koronavírus terjedése elleni védekezéssel kapcsolatosanA Nagymágocsi Kastélyotthonban…

Közzétette: Szebellédi Endre Nagymágocs polgármestere – 2020. március 29., vasárnap
Nagymágocs község polgármesterének közleménye

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató