Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Kisiparos bál 1993.

3 852

A „Szegvári képek, szegvári emlékek” mai videóalbumában az 1993. évi kisiparos bál felvételét nézhetitek meg.

Ezt a videófelvételt is Puskás Pali bácsi készítette, aki most is különösen figyelt arra, hogy az asztaloknál helyet foglaló vendégeket dokumentálja videókamerájával.  Ráadásul ebben a felvételben Pali bácsi jóval hamarabb érkezett a helyszínre, hogy a művelődési ház „előszobájában” megörökítse a bálra érkező vendégeket – a film első 20 percében ezt láthatjuk.

A bált a Szentesi Művelődési Központ tánccsoportjának bemutatója nyitotta meg. Az est házigazdája Purgel László és Béres Ferencné volt – akik köszöntötték a vendégeket, a falu elöljáróit és külön köszöntötték Bőhm Sándort, az ipartestület elnökét. Ezen az esten a talpalávalót az Alfa Együttes – Kulbert György, Gazsó József és Tulipánt Nándor – húzta, a bál második felében stílszerűen előadták az „Az a rendes iparos, aki mindig italos” nótájukat, amelynek óriási sikere volt. Ez alkalommal a Szegedi Nemzeti Színházból érkeztek művészek: Koczka Ferenc, Herczeg Zsolt, Vajda Júlia és Fodor Zsóka. (Sajnos hanghibák előfordulnak a felvételen.) A tombolasorsolás éjfél után volt, értékes ajándék volt a fődíj, egy kétszemélyes tengerparti nyaralás Olaszországban.

A bál 1993. február 20-án volt a szegvári Ady Endre Művelődési Házban. Ezt a rendezvényt egy teljesen új szervezőgárda szervezte – Gila Antalné köszönetet mondott ezért, majd kérte a hagyományossá vált rendezvény folytatását.

Kisiparos bál, 1993. február 20.
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató