Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Visszatérünk Lucz Ferenc fotóarchívumához

2 512

Igaz, egyenlőre csak három fotóalbummal, mert ezek korábban nem lettek publikálva, vagy hiányosan jelentek meg. Az albumok az alábbi időpontokban jelennek meg a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban.

  • 2021. január 13. szerda 19 óra: Összejövetel a gesztenyefák alatt – 1975.
  • 2021. január 14. csütörtök 19 óra: Úttörő rendezvény a kultúrházban – 1975.
  • 2021. január 15. péntek 19 óra: Csatlakozó gyűlés a kultúrházban – 1975.

Kérem a csoport tagjait, hogy akiket felismernek a képen, a fotó alatt hozzászólásban írják be a neveket. (Hölgyeknél inkább a leánykori nevet.) A megadott nevekkel később felcímkézem a Szegvár Online-on is megjelenő fotóalbumot – így a család tagjai könnyebben rá tudnak találni a személyre, valamint jövőbeni családfa kutatásoknál is hasznos lehet ez a kiegészítés.

Lucz Ferenc (A fotót Rácz Attila készítette.)

Lucz Ferenc 1926-ban született Szegváron, egész életét Szegváron élte le. Egyetlen munkahelye a posta volt, a legtöbbet telefonközpontos és távírdász munkakörben dolgozott. Nagy szenvedélye volt a fotózás, fiatalkorától kezdve több ezer fotót készített szegvári rendezvényeken. Fekete-fehér negatív filmeken megörökítette a régi május elsejéket, állami ünnepségeket, iskolai programokat, szakköri foglalkozásokat, de fotóarchívumában találtunk szegvári építmények „születéséről” is képeket. Értékes, pótolhatatlan dokumentarista fotóiért hálás neki a szegvári utókor. Tudását, fotós ismereteit átadta a fiatalabbaknak. Hosszú éveken keresztül vezetett fotókört a Művelődési házban, ahol tanítványainak bemutatta a fotográfia alapjait, megismertette a filmelőhívás folyamatát és megkedveltette a fotóművészetet. Megszerettette a fotózást sok Szegvárival. Lucz Ferenc 2014-ben örök nyugalomra tért. Szegvár legnagyobb fotósa volt, fotóarchívuma sok szép emléket felidéz, s a mai napig sok örömet okoz.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató