Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Visszatérünk Lucz Ferenc fotóarchívumához

971

Igaz, egyenlőre csak három fotóalbummal, mert ezek korábban nem lettek publikálva, vagy hiányosan jelentek meg. Az albumok az alábbi időpontokban jelennek meg a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban.

  • 2021. január 13. szerda 19 óra: Összejövetel a gesztenyefák alatt – 1975.
  • 2021. január 14. csütörtök 19 óra: Úttörő rendezvény a kultúrházban – 1975.
  • 2021. január 15. péntek 19 óra: Csatlakozó gyűlés a kultúrházban – 1975.

Kérem a csoport tagjait, hogy akiket felismernek a képen, a fotó alatt hozzászólásban írják be a neveket. (Hölgyeknél inkább a leánykori nevet.) A megadott nevekkel később felcímkézem a Szegvár Online-on is megjelenő fotóalbumot – így a család tagjai könnyebben rá tudnak találni a személyre, valamint jövőbeni családfa kutatásoknál is hasznos lehet ez a kiegészítés.

Lucz Ferenc (A fotót Rácz Attila készítette.)

Lucz Ferenc 1926-ban született Szegváron, egész életét Szegváron élte le. Egyetlen munkahelye a posta volt, a legtöbbet telefonközpontos és távírdász munkakörben dolgozott. Nagy szenvedélye volt a fotózás, fiatalkorától kezdve több ezer fotót készített szegvári rendezvényeken. Fekete-fehér negatív filmeken megörökítette a régi május elsejéket, állami ünnepségeket, iskolai programokat, szakköri foglalkozásokat, de fotóarchívumában találtunk szegvári építmények „születéséről” is képeket. Értékes, pótolhatatlan dokumentarista fotóiért hálás neki a szegvári utókor. Tudását, fotós ismereteit átadta a fiatalabbaknak. Hosszú éveken keresztül vezetett fotókört a Művelődési házban, ahol tanítványainak bemutatta a fotográfia alapjait, megismertette a filmelőhívás folyamatát és megkedveltette a fotóművészetet. Megszerettette a fotózást sok Szegvárival. Lucz Ferenc 2014-ben örök nyugalomra tért. Szegvár legnagyobb fotósa volt, fotóarchívuma sok szép emléket felidéz, s a mai napig sok örömet okoz.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató