Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Forray-is diákok gálaműsora

1 011

A Forray Hét kiemelt rendezvénye volt a március 16-án 18 órai kezdettel megrendezett gálaműsor. Meghívtuk a szülőket, a nyugdíjasokat, a meghirdetett pályázaton díjat nyert gyerekeket, felnőtteket, a képviselőket, a támogatóinkat, a társintézményeket és minden érdeklődőt. El is jöttek szép számmal, már a kezdés előtt 10 perccel megtelt a Művelődési Ház nagyterme.
Tóth Lászlóné iskolaigazgató megnyitójában elmondta, hogy ezen az estén szeretnénk bemutatni az iskolánkban folyó munka egy szeletét.  Az egészet lehetetlen, hiszen a fő tevékenység, a tanulás csak az eredményeken keresztül mérhető le, színpadi produkciót nem lehet belőle alkotni. A tudományok terén elért sikereinkről folyamatosan értesülhet mindenki a Szegvári Napló hasábjain keresztül. A hagyományokat ápolva az idén május 13-án rendezzük a természet-tudományos tanulmányi versenyünket, ahová a környező iskolákból közel 200 gyereket, ők mérik össze a tudásukat a mi tanulóinkkal. Nagyon szép eredmények születnek itt évek óta, reméljük az idén sem fogunk csalódni. Iskolánkban a sport hosszú évek óta eredményes, gyerekeink mindig valamilyen éremmel térnek haza a korosztályos versenyekről. Itt most ők sem léphetnek fel. A mai estén azokat a tevékenységeket mutatjuk be, amit tehetséges gyerekeink a tanuláson kívül végezhetnek a két művészeti iskola és a nálunk működő szakkörök keretein belül.
Az iskola igazgatója ezután átadta a szót Lekrinczki Kittinek, aki bekonferálta az egyes műsorszámokat. Először két 2. b osztályos kislány, Halmai Nikolett és Bacsa Renáta lépett a színpadra egy-egy verssel. Ők elsők lettek az iskolai szavalóversenyen, és majd képviselik iskolánkat a területi döntőn. Felkészítőjük: Lehoczkyné Kehrer Anikó. 
Őket a Magyar Imre által vezetett néptáncosok követték, nógrádi táncokat mutattak be, és méltán nagy sikert aratva. Ebben a csoportban 5., 6., 7., 8. és 9. osztályosok táncolnak.
Felléptek még az Alapfokú Művészeti Iskola zenészei: Szenes Dávid, Lénárt Martin, Vass Mária Laskovics Bianka és Gyenes Viktória zongorázott, Kovács Gabriella, Vígh Róbert és Vígh Dániel gitározott, Ágoston Georgina és Bozóki Renáta furulyázott. Nagy sikert arattak valamennyien. Az ő tanáraik: Forgó Róbert, Bajomi Nagy Péter, Benkő Gabriella és Lakatos Béla.
A néptáncon kívül igen kedvelt és eredményes iskolánkban a szalontánc, amit a Silver Táncklub tanára: László Csaba, Szatmári Nagy Szilvia és Szepesi Judit oktat. Tanítványaik, a 3., 4. és 6. osztályosok fergeteges táncot roptak a színpadon, ügyességüket méltán jutalmazta a közönség vastapssal. 
A zeneszámokat versek és prózák szakították meg. Fellépett Fejős Máté, aki a megyei szavalóversenyen 2. helyezést ért el. Ő Paczukné Fekete Nagy Irén osztályába jár. 
Gémes Anett a pletykás asszonyokról mondott egy mesét, ezzel a megyei versenyen első lett, őt Ternainé Kovács Anna segítette a felkészülésben. 
Gajda Bernadett vidám elbeszélése mosolyra derítette a hallgatóságot. Ő Rozgonyiné Szabó Mária tanítványa.
Az egyes műsorszámok között osztottuk ki a jutalmakat is, amit az iskolahét alkalmából meghirdetett különböző pályázatokon díjat nyert tanulók és felnőttek vehettek át. 
A szónoki pályázaton két tanuló is az első helyen végzet: Gila Barbara és Csató Vanda. Előbbi az iskolai, utóbbi a községi ünnepélyen mondhatta el a beszédét. Tóth Lászlónétól vehették át a megérdemelt könyvjutalmat, amit ő, és Kovács Lajos ajánlottak fel.
A rajzpályázat díjait Jeneiné Lucz Mária adta át. Az alsósok közül legszebbnek minősítette a zsűri Biácsi Bendegúz 3. b osztályos tanuló rajzát  (felkészítője: Laskovicsné Ágoston Sára), 2. lett Szűcs Máté 1. b osztályos tanuló, 3. lett Janó Dorina 1. b osztályos tanuló, mindkettőjük rajztanára Jeneiné Lucz Mária. A felsősöknél holtversenyek születtek: 1. helyezett: Hegedűs Vivien 6. osztályos diák és Katona Berényi Nóra 5. osztályos tanuló. 2. helyezést ért el Vígh Szilvia 8. osztályos tanuló és Juhász Éva 6. osztályos tanuló. A 3. helyezett Szabó Gyöngyike 8. osztályos tanuló és Muzsik Melitta 6. osztályos tanuló lett. A felsősöket Jeneiné Lucz Mária tanítja rajzolni. Ezeket, és a többi pályázatra beadott rajzot még két hétig megtekinthetik a Művelődési Ház előcsarnokában.
Az irodalmi pályázaton résztvevők Bárány Ernőnétől vehették át a könyvjutalmat. A felnőttek közül Ignácz Jánosné, Orvosné Jaksa Mária, Pusztai János és Dr. Magyar Jánosné, a gyerekek közül: Gila Rita, Dudás Izabella és Dorogi Henrietta. A pályázatról majd egy másik cikkben még fogok írni.
Minden évben nagy lelkesedéssel készülnek a gyerekek a farsangra, ahol az osztályfőnök segítségével összeállított, vagy az osztályok által kitalált produkciókat mutatják be a gyerekek. A legsikeresebbeket most is megnézhettük. Nagy tapssal jutalmazta a közönség Váczi Sára és Gajda Orsolya nyuszi táncát, ők Paczukné Fekete Nagy Irén tanítványai. Nyuszi-boogie-val szórakoztattak bennünket a 2. a osztályosok, a táncukat Lukács Istvánné tanította be.
Az est záró produkciója az „Egy szoknya, egy nadrág” című táncos paródia volt, amivel a 6. b-sek léptek fel, őket Balogh Ágnes osztályfőnökük segítette. A szerepcsere kiválóan siketült, a fiúk remek lányok lettek, a lányok pedig igazán meggyőző fiúk voltak ezen az estén.
Úgy gondolom, valamennyi vendégünk jól érezte magát, és betekinthetett abba, hogy milyen sokszínű elfoglaltságot nyújt a mi iskolánk az ide járó tanulók számára, s mire képesek azok a gyerekek, akik szorgalmasak és tehetségesek.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató