Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Iskolatörténeti vetélkedő

1 101

A Forray-hét keretében március 15-én rendezte meg a iskolánk tantestülete az iskolatörténeti vetélkedőt.
A csapatok már hetekkel a verseny előtt szervezkedtek, készülődtek erre az eseményre. Volt is miért, hiszen intézményünk 260 éves múltra tekint vissza, s ezalatt számos esemény történt. A szervezkedés is időt igénylő feladat volt, hiszen az 5 főből álló felsős csoportnak hívni kellett két alsó tagozatos gyereket, és két felnőttet is a csapatba. 
A vetélkedőre 13 csapat nevezett be, ez közel 100 versenyző. A szurkoló közönséggel legalább 150-en vártuk a verseny kezdetét. 
Az iskola történetével kapcsolatos feladatokat Kovács Lajos, iskolánk volt igazgatója, a helyi múzeum vezetője állította össze, de tettek fel kérdéseket nyugdíjas pedagógusaink: Kőrösi Lajosné és Vígh Lászlóné is. Ők a zsűrinek is tagjai voltak. Munkájukat segítették: Balogh Ágnes és Rozgonyi Zoltán. A vizekkel kapcsolatos keresztrejtvényt Bárány Ernőné, a zenei kérdéseket Lantos Mária állította össze. Voltak ügyességi feladatok, ezeket Kovács Ildikó, a Művelődési Ház igazgatója találta ki és bonyolította le. Nagyon érdekes és látványos játékok voltak ezek, élvezetes volt a gyerekeknek, és a nézőközönségnek egyaránt.
A vetélkedő jó hangulatban zajlott, észre sem vettük, hogy eltelt közben három óra. A verseny lebonyolítását Rozgonyiné Szabó Mária vállalta magára, színvonalas munkáját elismerés illeti. Sok új ismerettel lettünk gazdagabbak, miközben jót is szórakoztunk. Nagyon felkészültek voltak a versenyzők, nagyon igyekeztek pontos válaszokat adni, hiszen a tét nem volt kicsi: az első helyezett csapat megkapta a Polgármesteri Hivatal kisbuszát, amivel elmehetnek egy napra kirándulni az általuk választott helyre, ráadásul azon a napon iskolába sem kell jönniük. Végre a zsűri kihirdette a végeredményt:

Győzött:Forray hadtest (3. csapat) – 83 pont
2. helyezett:Oktondi Okoskodók (9. csapat) – 77 pont
 Einsteinek akcióban (13. csapat) – 77 pont
3. helyezett:Sóspálcikai őr (11. csapat) – 75 pont
4. helyezett:Forray diákjai (10. csapat) – 74 pont
5. helyezett:Nemzeti hősök (4. csapat) – 73 pont,
 Forray Máté gyermekei (12. csapat) – 73 pont
6. helyezett:Tudás és hatalom (7. csapat) – 71 pont
7. helyezett:Márciusi ifjak ( 8. csapat) – 63 pont
8. helyezett:Forradalmárok (5. csapat) – 62 pont
9. helyezett:Forradalom (1. csapat) – 56 pont
10. helyezett:Forray ifjak (6. csapat) – 53 pont
11. helyezett:Nemzeti ifjak (2. csapat) – 52 pont

Láthatóan sok helyen szoros volt a verseny, de természetesen nemcsak a győztesek kaptak ajándékot. Mindenki hazavihette az ez alkalomra készült emléklapot és oklevelet, amit Tóth Péterné készített. A másnapi gálán minden csapat átvehetett egy csomagot, amiben valamennyi csapattag, kicsik, nagyok és felnőttek kaptak egy kis apróságot. Ezt abból a pénzből vásároltuk, amit az Aquaplus Kft., a rendezvény fő támogatója biztosított számunkra. Segítségüket ezúton is szeretnénk megköszönni.
Ezen a vetélkedőn valamennyien olyan jól éreztük magunkat, hogy évforduló ide, évforduló oda, jövőre is szervezünk egy vetélkedőt!

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató