Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Kisiparos fiú nap – 1986. május 19.

1 889

A „Szegvári képek, szegvári emlékek” mai videóalbumában a Szegvári Ipartestület 1986. évi fiú – férfi napi programját nézhetitek meg, Puskás Pál videóarchívumából. A szegvári kisiparosok közössége a legösszetartóbb baráti társaság volt Szegváron, rendszeresen szerveztek bálakat, kiállításokat, nőnapokat, fiú napokat, május elsejei programokat, családi napokat. Társadalmi munkájuk révén sokat fejlődött Szegvár, tevékenységük és összetartásuk példaértékű.

Az Ipartestület hölgy tagjai úgy gondolták, hogy a férfiak is megérdemlik, hogy egy napot kijelöljenek az ő ünneplésükre. Május 19-re esett a választás, Ivó névnapjára.

A Tanácsház emeleti tanácskozótermében Antal Péterné Gyöngyike köszöntötte „a férjeket, vőlegényeket, facérokat, édesapákat, leendő apákat, nagyapákat, a zsörtölődő, a féltékeny és a szelíd férfiakat”. Külön köszöntötték Gila Antalnét, a tanácsház leköszönő iparügyi előadóját – feladatát Tóth Mária vette át.

A férfiakat egy-egy szál bazsarózsával és amatőr színjátszó műsorral köszöntötték a hölgyek. A férfiak nevében Ternai János kőműves kisiparos mondott köszönetet. Bacsa György lángossütő kisiparos az 1986. május elsejei palacsintasütésért királyi koronát kapott, Antal Péterné pedig királynői koronát, ugyancsak a május elsejei társadalmi munkájáért.

A videókazettát Gila Csabától kaptam kölcsön, köszönet érte! Jó szórakozást kívánok a 35 évvel ezelőtti, másfél órás videóhoz.

Ha neked is lapul a fiókodban olyan kazetta, amelyen egy több mint 20 évvel ezelőtti szegvári rendezvény felvétele van, kérlek juttasd el hozzám, s videóalbumunkban örökre fennmarad az utókornak. (A kazettát visszakapod.) Nagyon keressük még az 1989. évi kisiparos bál felvételét, akinek megvan, kérem adja kölcsön pár napra a kazettát.

Kisiparos fiú nap – 1986. május 19.
Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató