Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvár Posztumusz Díszpolgára: Lucz Ferenc

1 983

Lucz Ferenc 1926-ban született Szegváron. Egész életét a községben élte le. Egyetlen munkahelye a posta volt. Legtöbbet telefonközpontos és távírdász munkakörben dolgozott.

Lucz Ferencnek nagy szenvedélye volt a fotózás. Fiatalkorától kezdve több ezer fotót készített szegvári rendezvényeken. Fekete-fehér negatív filmeken megörökítette a régi május elsejéket, állami ünnepségeket, iskolai programokat, szakköri foglalkozásokat, de fotóarchívumában találtunk szegvári építmények „születéséről” is képeket. Értékes, pótolhatatlan dokumentarista fotóiért hálás neki a szegvári utókor.

Tudását, fotós ismereteit átadta a fiatalabbaknak. Hosszú éveken keresztül vezetett fotókört a kultúrházban, ahol tanítványainak bemutatta a fotoráfia alapjait, megismertette a filmelőhívás folyamatát és megkedvelette a fotóművészetet. Megszerettette a fotózást sok szegvárival.

Lucz Ferenc 2014-ben örök nyugalomra tért. Szegvár legnagyobb fotósa volt, fotóarchívuma – mely az Interneten megtalálható – sok szép emléket idéz fel, s a mai napig sok örömet okoz a helyi ill. az elszármazott lakosoknak.

Emléktabló, amely a Művelődési házban lesz kihelyezve
Az elismerést Lucz Ferenc lányai, Klára és Mária vették át.
Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató