Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Falinaptár körkép a múltból II.

2 484

A falinaptár kiadás legnagyobb múltjával a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet rendelkezik, hiszen az 1970-es évektől kezdve évtizedeken keresztül készítettek ötletesnél ötletesebb kalendáriumokat.

A kezdetekben ezek a naptárak kedves vagy éppen vicces grafikát tartalmaztak, majd később a naptárakon megjelentek női fotómodellek képei (amelyek maximális ruhatárának mérete nem haladta meg magának a naptárnak a nagyságát). Ez utóbbi naptárak a férfiakat foglalkoztató munkahelyek öltözőszekrényeinek és műhelyeinek kötelező elemei voltak. (Egy jól sikerült naptár évekig is ki volt téve.)

Én 2004-től 2015-ig készítettem a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetnek falinaptárakat. Ezek az évvégi kiadványok olyan sikeresek voltak az ügyfelek körében, hogy október-november tájékán többen érdeklődtek a kirendeltségeken, hogy idén lesz-e, és ha igen mikor. Olyan is előfordult, hogy a nyomdából a Takarékszövetkezet központjához kiszállított falinaptárak kipakolása közben többen is odajöttek, s kértek a frissen nyomott kiadványból.

A legutoljára kiadott naptár 2015-ben készült el, ugyanis a Takarékszövetkezeti integrációt követően az újonnan magát elöljárónak kinevező gavallér úriemberek eltörölték ezt a több évtizedes hagyományt. Ekkor lopták el vették el a „Szegvár” nevet a hivatalos „Szegvár és Vidéke” elnevezésből is.

Fogadják szeretettel a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet falinaptár gyűjteményét. Ajánlom figyelmükbe az egykori Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet emlékoldalát, amely a https://www.facebook.com/groups/takarekszovetkezet címen érhető el.

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató