Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegváriak alapították, élt 65 évet – ma végleg bezárt a takarék

4 673

Ma délben végleg kihelyezték a zárva táblát az egykor szebb napokat is megélt Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet ajtójára. 2022. november 29-én tájékoztatta a Takarékbank Zrt. Szegvár polgármesterét, hogy 2022. december 29-én véglegesen bezár a szegvári kirendeltség, s az épületet értékesíteni kívánják.

A zárva tábla örökre kint marad

A takarékszövetkezetet 1957-ben alapították szegvári emberek, nagyszüleink, dédszüleink. Ők adták a kezdő tőkét, ők építették fel a Rozmaring utcai, majd később a Szabadság téri épületet. Ezek az emberek ma forgolódnak a sírjukban.

A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet öt évvel ezelőtt, 2017. Szilveszter napján viselte utoljára a Szegvár nevet. Az öt évvel ezelőtti takarékszövetkezeti integrációt követően szomorú és megdöbbentő események sorozata történt a Szegváriak alapította pénzintézetnél.

A takarékszövetkezet magas összegű iparűzési adót fizetett Szegvárnak, társadalmi szerepvállalásuk is jelentős volt. Rendszeresen támogatták a helyi rendezvényeket, a sportot és a kulturális életet. Saját rendezvényük is volt, a nagy sikerű Méhecske Fesztivál.

Érdemes megnézni az alábbi két archív videót, amely erős kontrasztot ad a hitelesség, a tisztesség, a vezetői szaktudás és tapasztalat kérdésére. Az első videóban Kis János elnök értékeli a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet 2010. évi eredményeit. (A riport 2011. első negyedévében készült.) Érdemes jól megfigyelni és értelmezni a Kis János által elhangzott mondatokat, így aki kevésbé ismerte a takarékszövetkezetek üzletpolitikáját, ebből a riportból pontos képet kaphat erről. A második archív videó 2018. januárban készült, amelynek interjúalanya ifj. Holman István, a már „3A” nevet viselő takarékszövetkezet régióvezetője. Ennél a videónál is érdemes megfigyelni az ifj. Holman István által elmondottakat.

Archív riport Kis Jánossal, a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet elnökével – 2011.
Archív riport ifj. Holman Istvánnal, a 3A Takarékszövetkezet régióvezetőjével – 2018.

A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet emlékére a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban 100 napon át emlékezünk az egykor szebb napokat látott pénzintézetre. Minden nap 18 órakor publikálunk egy képet, egy emléket. A Szegvár Online-on pedig elkezdtük publikálni az „Öt évtized emlékei” című könyvet, amely a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet adott ki 2007-ben, az ötven éves évforduló emlékére.

Fotóalbum

Az alábbi képeket a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet utolsó napján, 2022. december 29-én készítettem.

Szegvári képek, szegvári emlékek

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató