Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Kilépett a Jobbikból a párt szegvári parlamenti képviselője

1 446

A jelenlegi helyzetben minden ellenzéki pártnak a valódi, Fideszen túli alternatíva megteremtéséért kellene dolgoznia. A Jobbikban ugyanakkor ennek a feladatnak az elvégzése a mai napig várat magára – írta péntek délutáni közleményében Varga Ferenc. A roma képviselő függetlenként politizál tovább.

A képviselő úgy indokolt:

a tavaly áprilisi választások után munkámat a körülményekhez képest igyekeztem mind a Parlament falain belül, mind azon kívül is a lehető legjobb tudásom szerint végezni. Hosszú hónapok őrlődése után azonban mostanra rá kellett jönnöm, hogy a Jobbik frakciójában ezt a munkát nem tudom hatékonyan tovább folytatni.

Varga hozzátette, nem engedheti meg magának tovább, hogy a Jobbikkal együtt „várjon a csodára”, hiszen a választóktól kapott mandátumával élnei kell, ezért mától független képviselőként folytatja, az „emberek érdekeit figyelembe véve, egy valós alternatíva megteremtésért dolgozva.” A Jobbik frakciójának megköszönte az elmúlt hét hónapot, azt kívánta nekik, hogy ők is minél hamarabb lépjenek rá erre az útra.

Varga mandátumának átvételekor azt mondta, szeretne „a tisztességes és becsületes cigányok hangja lenni” a parlamentben. Nagyon fontosnak tartja a parlamenten kívüli közösség építését is, ennek „szerves része” akar lenni.

Márki-Zay Péter még miniszterelnök-jelöltként kérte, hogy három roma jelölt befutó helyen legyen a közös ellenzéki listán, Varga Ferenc volt az egyik. Márki-Zay akkor még örömét fejezte ki, hogy a Jobbiknak roma képviselője van a Parlamentben.

Kiemelt fotó: Fotó: Varga Ferenc Facebook oldala

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató