Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Feltárulnak a Szentesi Járásbíróság titkai

1 234

Dokumentumfilm bemutató is része lesz a március 15-i programoknak Szentesen. A Koszta József Múzeum, amely ingyenesen látogatható lesz nemzeti ünnepünkön, több rendezvénnyel is készül, egyik fő attrakciója A pincétől a padlásig – időutazás a Szentesi Járásbíróság épületében című film bemutatója lesz.

Mint Kőrösi Gábor, a Szegedi Törvényszék elnökhelyettese elmondta, több éve pályáznak dokumentumfilm készítésre, aminek segítségével például tavaly a szegedi Igazságügyi Palotáról is elkészült egy alkotás, most pedig, ahogy fogalmazott „a Dél-alföldi bíróságok gyöngyszeméről”, a Szentesi Járásbíróság épületéről született filmet szeretnék bemutatni.

Ha valaki ránéz erre a gyönyörű szecessziós épületre, már érezheti, hogy bíróságon jár, ez egy szép és tekintélyt parancsoló épület. A film által a járásbíróság olyan részletei is megismerhetők, amik egyébként nem láthatók

– fogalmazott Őzéné Hajdu Mária, a Szentesi Járásbíróság elnöke.

A film forgatókönyvírója és rendezője, Szabó Zoltán Attila a közös beszélgetés során elárulta Irsai Farkas Lászlónak, a Koszta József Múzeum igazgatójának, a forgatás során rabul ejtette a szívét a város.

– Mindenképpen szerettem volna filmezni a Szentesi Járásbíróságot, megfogott az a finom szecesszió, ami áthatja az épületet. A forgatás alatt Szentes városába is egy kicsit beleszerettem, hihetetlen épületekkel lehet itt találkozni, élmény volt fotografálni a várost

– osztotta meg élményeit a rendező.

Kiemelt fotó: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=84019121

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató