Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Öt év alatt tették tönkre a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetet

7 419

Április 30-án, vasárnap lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat – közölte a Mészáros Lőrinc-féle bankholding.

A tájékoztatás szerint április 27. és május 2. között nem egybefüggő, teljes és részleges bankszünnapokat tartanak, amelyekre az egyesülés miatt felmerülő technikai és informatikai átállások zavartalan lebonyolítása miatt kerül sor. Az ügyfelek ezalatt bizonyos szolgáltatásokat csak korlátozott időtartamban vagy formában tudnak majd igénybe venni – hívták fel a figyelmet.

Mint korábban megírtuk, 2022. december 29-én délben végleg kihelyezték a zárva táblát az egykor szebb napokat is megélt Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet ajtójára, a 65 évvel ezelőtt szegváriak által alapított, nyereségesen működő pénzintézet végleg bezárt. De Szegvár mellett a Mészáros Lőrinc-féle bank több fiókját is bezárta az országban, térségünkben a derekegyházi, a székkutasi, az algyői, a maroslelei, és a földeáki kirendeltségek voltak érintettek. 

A zárva tábla végleg kint maradt – 2022. december 29.

Azóta a szegvári ügyfelek a szentesi és a mindszenti kirendeltségen tudják ügyeiket intézni. Az ATM megmaradt, de a lakosságtól folyamatos panaszok érkeznek, hogy nem lehet készpénzt felvenni.

Az 5 évvel ezelőtti botrányos fúzióváltást követően a Szentes TV 2018. január 18-án készített riportot ifj. Holman Istvánnal, aki a már „3A” nevet viselő takarékszövetkezet régióvezetőjével, aki összességében azt mondta, hogy „minden jobb lesz” az egyesülést követően.

Videó: Szentes TV – 2018. január 18.

„Egy változás lesz, ha kapnak egy számlakivonatot, akkor már nem Szegvár felirat van a számlakivonaton, hanem 3A felirat.”

„Azok az ügyfelek, akik Szegváron, Derekegyházán, Nagymágocson, bárhol itt a kistérségünkben Szegvár Takarék ügyfelek voltak, ők most ugyanúgy be tudnak menni januártól is a kirendeltségre, a névtáblákat még nem cseréltük le, de heteken belül erre is sor kerül…”

– mondja ifj. Holman István az öt évvel ezelőtti riportban.

A riport végén ifj. Holman István azt is megemlíti, hogy – „két nagyon fontos személy” – Bozó Zoltán igazgatósági tag, Gémes László pedig felügyelő bizottsági tag maradt a 3A Takarékszövetkezetben.

„Ez azért fontos, mert ez a két ember a szegvári és a szentesi ügyfelek érdekeit fogja képviselni nagyon erősen…”

– tette hozzá ifj. Holman István.

A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet emlékére a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban 100 napon át emlékeztünk az egykor szebb napokat látott pénzintézetre. A Szegvár Online-on pedig elkezdtük publikálni az „Öt évtizeden át” című könyvet, amely a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet adott ki 2007-ben, az ötven éves évforduló emlékére.

Kapcsolódó írások

A kiemelt fotó illusztráció.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató