Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Muzeológus szakképzés indul a szentesi Koszta József Múzeumban

1 053

A Gál Ferenc Egyetem Teológiai Kara 2023. szeptemberi indulással 2 féléves „Alkalmazott muzeológia” szakirányú továbbképzési szakot indít.

A bölcsészeti és szakmai képzés elméleti oktatási része szegedi helyszínnel, míg a gyakorlatok a szentesi Koszta József Múzeummal együttműködésben történnek.

A képzés célja olyan alkalmazott muzeológus szakemberek képzése, akik átfogó tudással rendelkeznek a néprajztudomány és a kulturális antropológia főbb kutatásairól, területeiről és módszereiről. Értik és átlátják a múzeumi gyűjtemények feldolgozását, elemzését, képesek a gyűjtemények rendszerezésére és feldolgozására; tudatosan és kritikusan képviselik a magyar és az európai értékeket. A képzés magyar nyelven, levelező formában, félévente előreláthatólag 5 konzultációs hétvégével (pénteki és szombati napokon) kerül meghirdetésre a 2023/2024 tanév őszi félévétől, most szeptemberi kezdéssel.

A képzés önköltséges, a féléves díja 120.000 Ft.

Jelentkezni az Egyetem honlapján a gfe.hu internetes felületről online módon lehetséges, az „Online jelentkezési űrlap” menüponton keresztül. Odajutva, a szükséges okmányok és információk kitöltése, tallózása után, „A pályázó által választott képzés adatai” felülről az első legördülő oszlopban, a harmadik helyen találja a szakot, amelyet egyszerűen csak meg kell jelölnie – „Alkalmazott muzeológus szakirányú továbbképzés (2 félév) (Szeged)”.

Klikk ide, vagy másolja a böngészőbe, innen lehet eljutni a jelentkezéshez:
https://gfe.hu/felveteli-szakiranyu-tovabbkepzesekre/

Szeretettel vár mindenkit új képzésére a Gál Ferenc Egyetem és a Koszta József Múzeum.

További információkat a Gál Ferenc Egyetem Tanulmányi Osztálya és a Koszta József Múzeum tud adni. Külföldi és belföldi hallgatók, igény szerint a képzési napok alkalmával természetesen igényelhetnek kollégiumi elhelyezést Szentesen.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató