Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Új OTP-s ATM üzemelhet ősztől Szegváron

1 696

Folyamatosan érkeznek a panaszok a lakosoktól, hogy az egykori Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet „örökség gyanánt Szegváron hagyott” ATM-jéből sokszor elfogy a pénz, s ilyenkor a Szegváriaknak Mindszentre vagy Szentesre kell utazni a készpénz felvételért. Arra is volt panasz, hogy a pénzintézet limitálta a felvehető készpénz maximális értékét.

Az OTP Bank képviselői ezen a héten Szegváron jártak, hogy felmérjék, hogy a Szabadság téren biztonságosan hol lehetne biztonságosan üzemeltetni az automatát. Terveik szerint ősszel már a helyi lakosok rendelkezésére állna az új ATM, s garantálnák a megfelelő működést is.

A Szegváriak nagy „szívfájdalma”, hogy az elmúlt évben a 60 évig biztonságosan és fenntarthatóan működő Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet bezárta helyi kirendeltségét. Sokan emlékeznek rá, hogy a hat évvel ezelőtti takarékszövetkezeti integrációt követően szomorú és egyben félelmetes események sorozata történt a Szegváriak alapította pénzintézetnél. Az új vezetésnek öt év alatt sikerült tönkre tenni a hosszú évekig nyereségesen működő pénzintézetet. Annakidején a takarékszövetkezet magas összegű iparűzési adót fizetett Szegvárnak, társadalmi szerepvállalásuk is jelentős volt. Rendszeresen támogatták a helyi rendezvényeket, a sportot és a kulturális életet. Saját rendezvényük pedig a nagy sikerű Méhecske Fesztivál volt.

A kiemelt fotó illusztráció. Fotó: MTI.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató