Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Új aszfaltot kapott a kerékpárút egy szakasza

1 935

Új aszfaltot kapott a szegvári kerékpárút Köztársaság utca (Péksarok) és a Kórógy-híd közötti szakasza. A beruházás 7,5 millió Forintba került, s a Magyar Falu Programból valósult meg. A térkövek felszedését és az aszfaltos út kivitelezést az Orosz Útépítő Kft. végezte, ezeket a térköveket a Szegvári Falufejlesztő Nonprofit Kft. tárolja, s azok járdafelújításnál lesznek felhasználva.

Érzékeny téma Szegváron a térkőből kirakott kerékpárút kérdése. Sokak szerint elhibázott döntés volt hullámos térkőből megépíteni a kerékpárutat, amely állapota az évek előrehaladásával folyamatosan romlott, egyre több bukkanó lett, többen elestek, balesetet szenvedtek.

Végre megoldódni látszik a probléma, de sajnos az örömbe üröm is vegyült. A kivitelezést végző cég számított arra, hogy rossz állapotban van a kerékpárút alapja, de nem számítottak arra, hogy ennyire rossz a helyzet. Egyes szakaszokon például a homokágy eltűnt, s sáros-agyagos talajra voltak ráhelyezve a térkövek, egyes részeken pedig nem volt jól elvégezve a vízelvezetés. Sajnos ez okozta azt a hibát a Mindszenti út 12-14. sz. között, hogy úthengerlés közben az aszfalt kitüremkedett az alapból. Ezt a hibát a helyszínen észlelték, de mivel idén már nem lehet kevert aszfaltot vásárolni, így abban egyezett meg a polgármester a kivitelező céggel, hogy garanciában, térítésmentesen ki fogják javítani a hibát – de erre már csak jövő év tavasszal fog sor kerülni.  

Fotóalbum

Szegvári képek, szegvári emlékek

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató